Liderul poliţiştilor constănţeni: „Dacă ne scad salariile, mă apuc de luat şpagă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia a fost făcută de George Caraivan, şeful Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Constanţa.

Trei autocare pline cu angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au plecat încă de la primele ore ale dimineţii în Capitală pentru a protesta împotriva măsurilor propuse de guvernanţi.
Cei aproximativ 130 de poliţişti de la malul mării care s-au alăturat protestatarilor din faţa Guvernului s-au întors din Capitală în urmă cu doar câteva ore.
„Ne-am alăturat colegilor noştri din toată ţara. Toţi avem familie şi cel puţin o rată de achitat“, spune agentul Faur. El este de patru ani în serviciul Poliţiei şi crede că scăderea salariilor îi va afecta întreaga familie.
„Am de plătit două rate la maşină şi la casă. Este inadmisibil să ne taie din salariu, nu ne vom mai putea descurca“, spune şi Cosmin, agent la Poliţia Municipiului Constanţa.
Grija achitării facturilor lunare şi a creditelor bancare i-a determinat pe agenţii constănţeni să-şi strige nemulţumirile. Ei spun că volumul de muncă nu va scădea o dată cu salariile.
„Dacă ne taie din salarii, o sa luăm şi noi acasă câte un calculator, câte o imprimantă sau un scaun“, spune revoltat inspectorul Sorin Boldeanu. El crede că toţi indicatorii folosiţi la evaluarea activităţii din structurile Poliţiei nu reflectă realitatea. „Sunt indicatori de prostituţie, cineva care stă într-un birou şi cheltuie banii a 22 de milioane de oameni nu poate evalua corect activitatea noastră“, a completat poliţistul.
„La protestul de astăzi au participat 130 de poliţişti constănţeni şi suntem decişi să manifestăm din nou, dacă asta e singura soluţie să ne apărăm drepturile“, a declarat George Caraivan, şeful Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. „Dacă ne taie din salarii, eu mă apuc de luat şpagă, altfel nu am cum să mă descurc“, a mai spus Caraivan.
La protestul de astăzi au participat peste 2.000 de sindicalişti constănţeni, bugetari din transportul în comun, finanţe, sănătate, învăţământ dar şi din domeniul portuar.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite