Poliţiştii constănţeni au votat pentru blocarea activităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de poliţişti din Constanţa s-au adunat ieri la Casa de Cultură cerând declanşarea unui protest extrem, ca răspuns la măsura Guvernului de a le diminua drepturile salariale şi de a nu le asigura nici măcar un minim de dotări.

Poliţiştii constănţeni au cerut liderilor lor să găsească o modalitate extremă însă legală de a protesta faţă de umilinţele la care, spun ei, i-a supus Guvernul în ultimul timp.

Peste 350 de membri ai Sindicatului Poliţiei şi Personalului Contractual Constanţa au participat ieri la întâlnirea cu secretarul general, Paraschiv Toader. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a găsi o soluţie radicală dar legală faţă de diminuarea salariilor, neplata drepturilor restante şi dotarea precară a Poliţiei.

Loterie cu veste antiglonţ

Sărăcia în Poliţie merge atât de departe încât, spun sindicaliştii, maşinile nu au reviziile făcute, poliţiştii vin cu hârtiile şi pixurile de acasă şi uneori pleacă la intervenţii cu maşinile personale. „Când plecăm la intervenţii dăm cu banul să vedem cine primeşte unica vestă antiglonţ", a explicat comandantul trupelor speciale ale Poliţiei, comisar şef Emanoil Moraru.

O grevă parţială

Poliţiştii au fost categorici: le cer sindicaliştilor declanşarea de acţiuni de protest. „Vor blocarea sistemului, oprirea activităţii Poliţie. Nu putem să face grevă dar varianta ar fi ca anumite servicii, de exemplu cele de eliberare permise sau altele, să fie închise " a declarat Toader Paraschiv.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite