Constanţa: Poliţiştii au ieşit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Poliţiştii au ieşit în stradă
Constanţa: Poliţiştii au ieşit în stradă

Oamenii legii sunt nemulţimiţi de faptul că sunt plătiţi extrem de prost deşi fac munca şi pentru 8.000 de locuri de muncă rămase vacante. Poliţiştii spun că au ajuns să îşi aducă de acasă calculatoare, imprimante, sau coli de hârtie  pentru că altfel nu îşi mai pot face treaba cum trebuie.

Peste 250 de poliţişti din cadrul Inpsctoruatului Judeţean de Poliţie şi din cadrul Poliţiei de Frontieră s-au adunat azi – dimineaţă pe platoul din faţa Prefecturii pentru a protesta pentru pierderea sporurilor tăiate de guvernanţi de la începutul anului şi până în prezent.

Oamenii legii au rămas rând pe rând fără banii de haine, sporul pentru plata chiriei, banii de vacanţă sau primele acordate trimestrial. Protestatarii i-au îndemnat pe guvernanţi să coboare în stradă, acum cât climatul este încă liniştit şi să se ocupe miniştrii guvernului Boc de liniştea şi siguranţa cetăţeanului.

„La nivel naţionat sunt peste 8.000 de posturi vacante, asta în condiţiile în care există peste 2.000 de agenţi care au ieşit de pe băncile şcolii de poliţie şi stau într-un concediu prelungit. Munca pe care ar fi trebuit să o facă ei ne revine tot nouă, şi în aceste condiţii ei vor să ne oblige să stăm 10 zile pe lună în concediu fără plată. Ne vom lua cele 10 zile de concediu forţat toţi odată, şi poate chiar în ziua de alegeri să vedem cine se va mai ocupa de urme”, a declarat Vasile Zelcă, vicepreşedintele Sindicatului poliţiştilor constănţeni.

Protestele vor continua şi mâine

Poliţiştii au venit la protest bine înarmaţi, nu cu pistoalele din dotare ci cu multe fluiere şi cu bannere care transmiteau mesaje pline de ironie la adresa guvernului Boc. „Poliţiştii sponsorizează M.A.I. cu calculatoare, carburant, anvelope,” „8.000 de posturi vacante în poliţie. DE CE? Sau Fair Play for Police” erau doar câteva dintre săgeţile protestarilor, mulţi dintre ei rămaşi într-o situaţie delicată după ce Guvernul le-a tăiat din salariu până au ajuns la o leafă de 800 de lei pe lună.

Într-o situaţie şi mai delicată sunt agenţii care au terminat şcoala la sfârşitul lunii mai şi de atunci sunt obligaţi să stea acasă. „Am colegi care au copii sau care au renunţat la postul de jurist pentru a face şcoala şi care acum stau acasă. Trebuia să începem munca de la 1 iunie dar ni s-a spus acelaşi lucru tot timpul: nu sunt bani, mai staţi acasă”, s-a plâns Andrei Ene, un tânăr agent în vârstă de 21 de ani care aşteaptă ziua în care va fi chemat la muncă. Protestatarii sunt decişi să continue mişcarea sindicală până la rezolvarea situaţiei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite