Constanţa: Poliţiştii recomandă maximă prudenţă la plecarea de pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Poliţiştii recomandă maximă prudenţă la plecarea de pe litoral
Constanţa: Poliţiştii recomandă maximă prudenţă la plecarea de pe litoral

Având în vedere situaţia creată ieri, 18 iulie, în judeţul Constanţa, când traficul a fost îngreunat de o mulţime de tamponări şi caramboluri în care au fost implicate peste 20 de autoturisme, poliţiştii recomandă ca la plecarea de pe litoral conducătorii auto să le urmeze recomandările.

Pentru că majoritatea turiştilor care şi-au petrecut week-end-ul la mare trebuie să se întoarcă astăzi acasă, poliţiştii de la Rutieră  se aşteaptă la creşteri semnificative ale valorilor de trafic, mai ales spre seară. Tocmai de aceea, este posibil să apară probleme de fluenţă a circulaţiei pe traseul de întoarcere de pe litoral.

Un elicopter va supraveghea traficul

Pentru fluidizarea traficului, un elicopter va survola Autostrada A2 (Bucureşti-Constanţa), pentru a urmări modul în care se desfăşoară traficul rutier şi pentru a putea transmite atunci când este cazul informaţii echipajelor de la sol, care pot interveni în caz de necesitate.

Se va acţiona, în principal, pentru combaterea neregulilor care au dus, în ultima perioadă, la producerea unor grave accidente de circulaţie: viteza excesivă ori neadaptată condiţiilor de trafic, oprirea nejustificată pe banda de urgenţă a autostrăzilor şi neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers.

Ţinând cont de faptul că în judeţul Constanţa traficul rutier pe DN 22 C Basarabi- Medgidia- Cernavodă se desfăşoară greoi în week-end, mai ales din cauza faptului că drumul are doar două benzi de mers, conducătorii auto pot utiliza următoarea variantă alternativă: DN2A-Constanţa-Hârşova-Giurgeni-Ţăndărei-Slobozia-Urziceni şi în continuare DN2- Urziceni- Bucureşti.

De asemenea, pentru evitarea porţiunii extrem de aglomerate dintre staţiunile Eforie Sud şi Eforie Nord se poate circula din Mangalia pe DJ 391 până la Negru Vodă, în continuare pe DN 38 până la Agigea şi apoi pe DN 39 înspre Constanţa.

Interdicţie până la ora 22.00 pentru autovehiculele de peste 7,5 tone

Serviciul Poliţiei Rutiere au interzis între orele 06.00 şi 22.00 deplasarea autovehiculelor cu masă mai mare de 7,5 tone, acestora fiindu-le permis să circule pe ruta DN2-Bucureşti-Urziceni-DN2A-Slobozia-Hârşova-Constanţa.

Recomandări pentru şoferi

Pentru un trafic fluent şi sigur, se recomandă: deplasarea cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi trafic, prudenţă şi atenţie sporită pe toată durata deplasării. Şoferilor nu le este recomandat să conducă în stare de oboseală, deoarece temperaturile ridicate favorizează adormirea la volan. De asemenea, se impune păstrarea unei distanţe corespunzătoare faţă de vehicululele care circulă înainte, pentru a se putea opri în condiţii de siguranţă, atunci când acestea frânează brusc, dar şi efectuarea manevrelor de depăşire numai după o asigurare atentă, precum şi respectarea semnalelor poliţiştilor rutieri.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite