Constanta: Poliţiştii rutieri au părăsit aseară arestul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Poliţiştii rutieri au părăsit aseară arestul
Constanta: Poliţiştii rutieri au părăsit aseară arestul

Cei 11 agenţi de circulaţie de la Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa şi trei civili vor fi cercetaţi în stare de libertate în urma deciziei magistraţilor de la Curtea de Apel Constanţa.Ei au fost aşteptaţi de rude şi prieteni care au declarat că arestarea a fost abuzivă.

Rudele şi prietenii i-au aşteptat ore bune în faţa inspectoratului. Inculpaţii au ajuns în faţa instanţei după o amplă acţiune a ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Oamenii legii au descins, săptămâna trecută, la locuinţele a 40 dintre angajaţii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, dar şi la sediul instituţiei unde au desfăşurat percheziţii amănunţite întrucât existau suspiciuni de comitere a unor fapte de corupţie. Agenţii de la Rutieră au fost audiaţi mai multe ore, au fost duşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi apoi la instanţă cu propunere de arestare preventivă. 

Emoţiile aşteptării

Familiile şi prietenii celor reţinuţi au aşteptat, aseară, ca anchetatorii să finalizeze formalităţile de dinaintea eliberării. Emoţii avea şi soţia lui Marius Ivan, care l-a aşteptat pe acesta împreună cu căţelul Totto. Agentul Ivan va deveni tătic peste două luni.  Cea mai agitată era însă iubita agentului Cosmin Cristian. La sfârşitul acestei săptămâni ei au programată nunta.

Rudele celor arestaţi au declarat că, pe lângă faptul că arestarea a fost abuzivă întrucât nu existau „probe palpabile“, modul în care s-au făcut percheziţiile şi în care agenţii suspectaţi au fost reţinuţi vor constitui baza unui nou proces în instanţă.

Agenţii de la Rutieră au fost acuzaţi de comiterea infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, folosirea în orice mod direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi fals intelectual.

 „Nu pot comenta decizia instanţei. Am avea de comentat cu privire la modul în care s-a făcut percheziţia şi arestarea, dar asta este o problemă internă pe care urmează să o analizăm. Cei 14 sunt cercetaţi în continuare în stare de libertate“, a declarat şi Adrian Rapotan, adjunctul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară de astăzi

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite