Constanta: Poliţiştii de la Rutieră au fost retrimişi în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Poliţiştii de la Rutieră au fost retrimişi în arest
Constanta: Poliţiştii de la Rutieră au fost retrimişi în arest

Unsprezece poliţişti şi trei civili implicaţi în dosarul „Rutiera“ au fost arestaţi pentru o perioadă de 29 de zile. Decizia a fost dată ieri de magistraţii Tribunalului Constanţa. Ei sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Cele 14 persoane anchetate s-au prezentat ieri seară la arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Elvin Cadîr, Gigi Cristian Ruşescu, Daniel Andrei Mircea, Dumitru Iulian Maxim, Enis Vuap, Andrei Bogdan Călugăru, Cosmin Cristian, Paul Mihai Ciolpan, Cristina Gherlan, Cristian Nazarovici, Marius Ivan sunt cei 11 poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa pentru care procurorii au solicitat măsura arestării preventive.

50 de percheziţii

Ancheta ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) a fost o bombă cu ceas montată chiar în telefoanele agenţilor de la Rutieră.

Lucrătorii DGA, în colaborare cu lucrători ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, cu sprijinul Jandarmeriei Române, au efectuat luna trecută 50 de percheziţii, atât la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, cât şi la domiciliile a 39 de agenţi de poliţie rutieră şi patru cetăţeni suspectaţi de comiterea unor fapte de corupţie.

Din dosarul prezentat procurorilor reiese că ei sunt învinuiţi de săvârşirea infracţiunilor de luare şi dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, folosirea în orice mod direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi fals intelectual.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite