Constanţa: Poliţiştii din Medgidia caută un abator ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Poliţiştii din Medgidia caută un abator ilegal
Constanţa: Poliţiştii din Medgidia caută un abator ilegal

Hoţii de animale aprovizionează unităţile alimentare de pe litoral. Poliţiştii din Medgidia fac cercetări pentru identificarea şi reţinerea mambrilor unei reţele de hoţi de animale. Oamenii legii au indicii că animele furate ajung să fie sacrificate în abatoare ilegale, iar carnea să fie distribuită în restaurante şi unităţi alimentare de pe litoral.

Un crescător de animale din comuna constănţeană Deleni a sesizat marţi dimineaţă poliţiştii din Medgidia despre faptul că i-au fost furate trei vite. Costică Stanca a povestit oamenilor legii că hoţii au furat trei viţei de peste 200 de kg dintr-un grajd situat la marginea comunei.

„Ne-am deplasat la locul indicat de proprietar şi am stabilit că hoţii au scos vitele din grajd, au mers cu ele aproximativ 500 metri prin câmp după care le-au urcat într-un autovehicul“, a declarat şeful Biroului de Poliţie Rurală Medgidia, comisarul Ionel Ioniţă.

Acesta a mai adăugat că în ultima lună, pe raza localităţilor Deleni, Plopeni şi Adamclisi, s-au furat peste 15 vite, prin acelaşi mod de operare. Anchetatorii au indicii că au de-a face cu o reţea de hoţi de animale care apoi sacrifică animalele în abatoare ilegale improvizate în grajdiuri şi garaje, în condiţii insalubre.

Animale docile

Motivul pentru care hoţii au în vizor vaci şi viţei este faptul că acestea sunt uşor de transportat, neopunând rezistenţă în momentul în care sunt luate. Mai mult, anchetatorii sunt de părere că, pentru a scăpa repede de carne, hoţii o vând la preţuri de nimic agenţilor comerciali de pe litoral.

Ultimul abator ilegal care deservea reţelele de hoţi de animale a fost descoperit de poliţiştii din Medgidia la jumătatea lunii martie, în localitatea Siminoc. Aici acestuia, oamenii legii descoperiseră resturile a şase vite sacrificate, printre şobolani, pisici şi resturi menajere.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite