Poliţişti trimişi în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi foști agenţi ai Poliţiei de Frontieră au fost trimişi în judecată astăzi sub învinuirea de trafic de influenţă. Cazul lor va fi judecat de Tribunalul Constanţa.

Stelian Constantin (30 de ani), din Călăraşi şi Sorin Silviu Constantin (37 de ani), din Ostrov au fost arestaţi la finele anului 2009  sub învinuirea de luare de mită. La acea dată cei doi erau angajaţi la punctul de trecere a frontierei Ostrov. Cei doi au fost reţinuţi după ce ofiţerii anticorupţie au primit informaţii că un bulgar se laudă că poate trece orice prin vamă, cu complicitatea poliţiştilor de frontieră bulgari.

Bulgarul E.G. a fost contactat de un investigator sub acoperire, căruia i-a garantat că îi cunoaşte pe poliţişti şi, contra unor sume de bani, aceştia sunt dispuşi să închidă ochii cu privire la un transport de plase monofilament, scule de pescuit interzise pe teritoriul României. De regulă, românii se fereau să ia banii de la contrabandişti sumele fiind „colectate“ de poliţistul bulgar care apoi făcea împărţeala.

În propunerea de arestare înaintată de procurori instanţei se arată că tupeul poliţiştilor, în special a celor bulgari, era atât de mare, încât se tocmeau la cuantumul şpăgii, în funcţie de câte plase erau introduse în ţară.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite