Poliţişti constănţeni prinşi cu minciuna: au uitat să cerceteze o crimă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadavrul lui Barnea a fost descoperit după trei ani
Cadavrul lui Barnea a fost descoperit după trei ani

Trei indivizi au fost trimişi în judecată şi trei poliţişti sunt cercetaţi disciplinar în cazul asasinării, în urmă cu trei ani, a paznicului unei ferme din localitatea Corbu, judeţul Constanţa.

Victor Barnea (54 de ani) a fost ucis în noiembrie 2007 de Lucian Lică (24 de ani), Laurenţiu Ştefan Lică (19 ani) şi Marian Bran (19 ani). Indivizii voiau să fure câteva mărunţişuri din gospodărie însă au fost surprinşi de paznic. L-au bătut, l-au împuşcat cu un pistol cu bile, l-au înjunghiat şi în final l-au împachetat în folie şi l-au aruncat într-un puţ părăsit, la câţiva kilometri distanţă.

Crima a rămas nedescoperită vreme de trei ani din cauza poliţiştilor din Corbu. Cu toate că proprietarul gospodăriei pe care o păzea Barnea, Nicolae Puşcaşu, care locuia în Austria, a anunţat dispariţia acestuia iar, ulterior, rudele lui din Moldova au venit să-l caute, poliţiştii nu au făcut nici un demers în acest sens.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, poliţiştii, Viorel Cătălinoiu, Cristian Marin Drăgan şi Radu Popa (criminalist) s-au dus la gospodărie, însoţiţi de doi martori. Au văzut sânge pe pereţii unei magazii, au făcut chiar şi fotografii însă au presupus că Barnea a furat din casă şi şi-a înscenat dispariţia.
Poliţiştii nici măcar nu şi-au anunţat superiorii iar cazul nu a fost înregistrat ca lucrare penală. În schimb l-au asigurat, prin telefon, pe Puşcaşu, că îl caută pe paznic.

Doi ani mai târziu, în complicitate cu un alt bărbat, Lucian Lică, a asasinat cu sânge rece doi bătrânei din Corbu, Stan şi Gherghina Tache, ca să fure 10 litri de vin.

Procurorul a arătat că poliţiştii nu pot fi traşi la răspundere penală însă a cerut conducerii IPJ Constanţa să îi cerceteze disciplinar pentru că nu au făcut ancheta.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite