Poliţist participant la maratonul naţional de atletism: „Nu am crezut că o să ajung la finish“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul Marius Saioc a participat la Maratonul Naţional Bucureşti 2011
Poliţistul Marius Saioc a participat la Maratonul Naţional Bucureşti 2011

Un poliţist criminalist a participat la maratonul naţional organizat de Federaţia Naţională de Atletism ieri la Bucureşti. Agentul şef adjunct Marius Saioc a parcurs 42 de kilometri în patru ore şi 55 de minute.

Marius Saioc este poliţist de aproape 20 de ani şi a practicat atletism de performanţă. S-a înscris la maratonul de la Bucureşti dintr-o ambiţie. „În toţi anii de performanţă nu alergasem niciodată mai mult de un kilometru şi jumătate şi mi-am dorit să particip întotdeauna la un maraton adevărat“, a spus el.

Startul s-a dat din piaţa Alba Iulia. „Auzeam în dreapta şi în stânga mea  vorbindu-se în germană, în engleză. A fost minunat. Eu m-am înscris în categoria amatori“, a precizat subofiţerul.

Maratonul s-a întins pe o suprafaţă de 42 de kilometri şi 195 de metri. „Îmi propusesem să îi parcurg în cinci ore şi jumătate. Oricum, după şase ore se încheia maratonul, pentru că se dădea drumul la circulaţie. Am reuşit să finalizez cursa în 4 ore şi 55 de minute. Sincer nu aş fi crezut că ajung la finish“, a mai afirmat poliţistul.

Criminalistul a primit o medalie de participare însă nu ştie pe ce loc s-a plasat pentru că oficialii federaţiei nu au întocmit încă un clasament. Colegii lui sunt mândri de el şi i-au admirat medalia de participare. „Suntem mândri că a avut ambiţie să se antreneze şi să participe la maraton“, a afirmat comisarul şef Nicolae Pescaru, comandantul Poliţiei Mangalia.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite