Poliţist bulgar în misiune în Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent al Poliţiei Rutiere în Dobrici a trevut vineri după-amiaza graniţa ca să-şi ajute colegii din Constanţa să „citească“ documentele maşinilor înmatriculate în Bulgaria şi să verifice dacă sunt cumpărate legal.

Vasil Asparuhov este în mod normal poliţist în staţiunea Nisipurile de Aur. Ieri, şefii săi l-au trimis pe drumul naţional Constanţa Mangalia. Partea română i-a „donat“ la schimb pe Cristian Cralev şi Andrei Burlacu, care au patrulat vineri staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur.

Prima problemă a fost comunicarea. Colegul bulgar, echipat regulamentar în uniformă şi cu vestî reflectorizantă, nu ştia o boabă româneşte aşa că începutul a fost greu.

„Ştiu un pic de rusă, ştie şi el un pic de engleză. Am reuşit să ne înţelegem“ a declarat Vasile Buscu, „coechipierul“ poliţistului bulgar. Echipajul mixt s-a postat cu maşina dotată cu radar la ieşire din Mangalia cu o dublă misiune: să verifice maşinile bulgăreşti şi să –i tragă pe radar, fără discernământ, pe toţi vitezomanii.

„Este o idee foarte bună să coperăm. Mai învăţăm unii de la alţii. În caz de probleme Vasil va verifica datele şoferului prin punctul de contact Girugiu. Acum şoferii nu ne mai pot păcăli. Înainte dacă ştiai CNP-ul unei persoane, puteai să declari lejer că eşti acela. Acum avem dotări care odată cu datele personale ne dau şi poza “, a afirmat Buscu.

Schimbul de poliţişti s-a făcut prin punctul de trecere a frontierei de la Vama Veche, în prezenţa comisarului Julian Minev, şeful Poliţiei Rutiere din Dobrici şi a comisarului şef Constantin Dancu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite