Constanţa: Focuri de armă pentru a opri un atac asupra maşinii de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Focuri de armă pentru a opri un atac asupra maşinii de Poliţie
Constanţa: Focuri de armă pentru a opri un atac asupra maşinii de Poliţie

Polițiștii comunitari din Mihail Kogălniceanu au fost atacați cu pietre, sâmbătă după amiază, de către un grup de romi din localitate. În jurul orei 15.00, agenții din Kogălniceanu au surpins într-o livadă din afara localității un grup de indivizi care încercau să fure fructe și să le încarce într-o căruță.

La vederea oamenilor legii aceștia au urcat în căruță și au gonit spre marginea satului. Polițiștii au tras șase focuri de armă cu bile de cauciuc, însă fugarii nu s-au lăsat intimidați. Echipajul a solicitat sprijinul altor colegi și, împreună cu aceștia, au mers spre casele unde bănuiau că s-ar ascunde hoții din livadă.

”Pe drum, polițiștii comunitari au fost întâmpinați de un grup de aproximativ 40 de romi care i-au atacat cu pietre. Agenții au ripostat folisind pistoalele cu bile de cauciuc din dotare, trăgând 14 focuri de armă“, a declarat subins. Radu Croitoru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța.

În sprijinul acestora au venit și polițiștii Postului Mihail Kogălniceanu, reușind astfel să îi pună pe fugă pe agresori. În urma conflictului sdoi dintre polițiști s-au ales cu răni minore din cauza pietrelor aruncate, iar doi romi au fost răniți de gloanțele de cauciuc ale polițiștilor. La locul incidentului s-au deplasat mai multe ambulanțe victimele primind îngrijirile necesare nefiind însă nevoie spitalizarea lor.

Oamenii legii au reușit reținerea a cinci dintre cei care au aruncat cu pietre, Florin Banea, de 30 de ani, Mihail Bănică, de 31 de ani, Marian Petre, de 35 de ani, Gigel Comănceanu, de 52 de ani și Ciprian Stoica de 26 de ani. Anchetatorii continuă c ercetările pentru a stabili identitate tuturor persoanelor implicate și tragerea acestora la răspundere. Procurorul care a preluat cazul a duspus cercetarea suspecților în stare de libertate pentru ultraj.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite