Poliţia de Frontieră Constanţa îşi vinde navele cu care a vânat braconierii. Vezi aici cât costă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru nave ale Poliţiei de Frontieră, printre care se numără şi vedetele care în anii 2004 şi 2005 au prins braconierii turci, au fost scoase la licitaţie.

La prima strigare care a avut loc pe data de 6 aprilie nu s-a prezentat nimeni.

„Navele depăşiseră perioada de exploatare, de maximum 15 ani“, a declarat comisarul şef Adrian Burcea, reprezentantul Poliţiei de Frontieră Constanţa.

Pentru că la prima licitaţie nu a participat nimeni, a fost stabilit un nou termen: 27 aprilie, începând cu ora 10.00.

Navele scoase la licitaţie sunt MAI 2108 (evaluată la 674.772 de lei), MAI 2109 (cu preţ de pornire de la 731.333 de lei) şi MAI 2107 (evaluată la 726.762). Cea de-a patra ambarcaţiune este una de patrulare – MAI 2105 este scoasă la licitaţie pentru suma de 256.132 de lei.

Vândute la fier vechi

Preţul navelor scade cu 20 la sută la fiecare licitaţie amânată. Dacă nici la sfârşitul lunii aprilie nu se va prezenta nimeni la licitaţie, ultimul termen este stabilit pentru data de 4 mai.

„Dacă nu vor fi vândute la licitaţie, cele patru nave vor fi transmise fără plată instituţiilor publice sau vor fi valorificate ca deşeuri metalice“, a completat reprezentantul Poliţiei de Frontieră Constanţa.

Trei nave de intervenţie

Poliţia de Frontieră dispune de trei nave de intervenție noi a căror valoare depăşeşte 50 de milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene.

În septembrie 2010, Poliţia de Frontieră Constanţa a lansat la apă nava amiral „Ştefan cel Mare“. Nava este capabilă să navigheze anual cel puţin 4.000 de ore, să opereze pe o mare de gradul 6, poate executa misiuni de minimum şapte zile, are o rază de acţiune de minim 1800 mile marine, la viteză de croazieră, are capacitate de interoperabilitate cu alte sisteme de supraveghere, comunicaţii, transmisii de date.

Nava de supraveghere are capacitatea de a executa activităţi de căutare - salvare, precum şi de prevenire şi combatere a poluării pe mare şi poate stinge incendiile de pe navele aflate în pericol pe mare.


image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite