Poliţia Rutieră Constanţa va avea sediu nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sediul are 2.500 de metri pătraţi suprafaţă construită, două etaje şi demisol, iar printre săli se va număra şi una destinată celor care susţin examenul pentru restituirea carnetului de conducere.

Poliţiştii au intrat în posesia noului sediu la finele lui septembrie 2009, însă nu s-au putut muta imediat din cauză că imobilul a avut nevoie de reparaţii.

Unde este situat

Clădirea, situată pe bulevardul I.C. Brătianu, lângă Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis, Constanţa aparţine Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a fost preluată de la jandarmi de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.

2500 de metri pătraţi


„Suprafaţa totală, pe trei nivele, este de aproximativ 2.500 de metri pătraţi, calculând cele două etaje şi demisolul. Imobilul este împărţit în două corpuri de clădire. Este un spaţiu generos“, a declarat comisarul şef Constantin Dancu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere. 

Sediul nu a fost inaugurat atât de devreme cât s-a dorit pentru că nu au existat fonduri pentru a face investiţii.

Materiale de la IPJ


Ca urmare, comanda IPJ a cerut ajutorul Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică, care a alocat majoritatea materialelor necesare pentru reamenajarea imobilului. Cel mai important pas a fost contractarea unei firme de arhitectură care a reproiectat interiorul în totalitate.

„Va avea o zonă pentru relaţii cu publicul, spaţiu pentru compartimentul înmatriculări şi unul pentru examinări în vederea restituirii permiselor auto de conducere. Examenul va fi susţinut pe calculator. O altă parte din spaţiu va fi alocat birourilor de accidente uşoare şi grave, unei săli de şedinţă dotate corespunzător şi unui dispecerat mare care, spunem noi, va face faţă necesităţilor pe următorii 30 de ani indiferent cât de mult se va schimba sau evolua activitatea“, a spus comisarul-şef Dancu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite