Constanta: Poliţia judeţeană în alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

600 de poliţişti monitorizează judeţul Constanţa. De teama incidentelor, întreaga acţiune este atent verificată de la centru, în sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa (IPJ) fiind constituit un grup de coordonare şi monitorizare a situaţiei operative.

Conducerea inspectoratului speră ca ziua în care constănţenii merg la vot să fie la fel de liniştită precum a fost întreaga campanie electorală. „Din fericire, pe raza judeţului Constanţa nu au fost înregistrate niciun fel de incidente în toată campania, asta deşi au fost organizate nu mai puţin de 12 mitinguri cu caracter electoral de amploare. Nu au fost constatate infracţiuni şi nici nu au fost împărţite amenzi în tot acest timp. S-au deschis toate cele 507 secţii de votare de pe raza judeţului, şi nu au fost semnalate niciun fel de probleme”, a precizat comisarul şef Adrian Rapotan, adjunctul comandantului IPJ Constanţa.

Turiştii vor fi verificaţi atent

Pentru a se evita apariţia incidentelor, conducerea IPJ aluat măsuri stricte, nu mai puţin de 550 de poliţişti monitorizând atent procesul de votare. „Verificăm atent şi pe cei care ar putea practica turism electoral. Sunt controlate microbuzele şi autobuzele pe care le observăm în apropierea secţiilor de votare. Alegătorii vor fi legitimaţi, şi pentru că mulţi dintre ei sunt turişti, mai exact peste 25.000 de turişti înregistraţi în acest weekend, vom lua legătura şi cu colegii din ţară pentru a afla dacă nu cumva ei au mai votat o dată”, a concluzionat Rapotan.

Vot din spatele gratiilor

La prima oră a dimineţii au votat şi cei 22 de suspecţi ai unor infracţiuni aflaţi la această oră în arestul IPJ Constanţa. Deşi iniţial vroiau cu toţii să-şi exercite acest drept din spatele gratiilor, până la sosirea urnei mobile doi dintre ei au refuzat să mai facă acest lucru.


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite