Constanţa: Policlinicile de la malul mării au rămas fără medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea Policlinicii din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa a fost suspendată ieri, ca urmare a deciziei guvernamentale prin care bugetarii trebuie să-şi ia concedii fără plată până la sfârşitul anului. Până la sfârşitul lunii noiembrie, în fiecare zi de vineri unitatea sanitară va fi închisă.

Încă de la prima oră a dimineţii, prin faţa Policlinicii s-au perindat zeci de persoane care aveau programări la cabinetele din cadrul instituţiei.

Pacienţii erau revoltaţi că-şi vor pierde programările pentru care au aşteptat şi câteva luni şi au aşteptat în zadar ca cineva să îi anunţe ce se întâmplă.

„De la 7.00 dimineaţa, tot vin constănţeni, dar vin şi din Cernavodă, Mangalia sau Medgidia“, spune Subian Geafer, cea care se ocupă de parcarea din faţa Policlinicii. 

Nemulţumiri

Suspendarea programului a stârnit nemulţumirea pacienţilor, o parte dintre ei venind din alte localităţi pentru programări şi consult.

Dumitru Sava (80 de ani) este unul dintre cei nemulţumiţi de suspendarea activităţii din Policlinică. „Am venit la Neurologie, aveam programare. Acum o să plec, n-am ce face. Au şi doctorii dreptul să protesteze“, spune bătrânul.

O altă pacientă, Ana Anghel (71 de ani), a trebuit să se întoarcă acasă şi să renunţe la sedinţa de fizioterapie pentru care avea programare. „Eu trebuia să încep la ora 13.00 şedinţa, aveam programare. Nu înţeleg de ce nu m-au anunţat, că doar am venit şi ieri aici“, a declarat revoltată  pacienta.

Ramona Bucur a venit să ia o reţetă de la Centrul de Medicină Mentală, din cadrul Policlinicii. „Bunica mea are 77 de ani şi suferă de boala Alzheimer. Trebuie să îi iau reţeta pentru medicamente, nu se poate descurca fără ele“, spune femeia.

Medici revoltaţi

Suspendarea programului nu a afectat doar pacienţii. În cadrul unităţii funcţionează şi cabinete medicale private, a căror activitate a fost dată peste cap.

„S-a închis Policlinica şi asta a dus la blocarea accesului spre cabinete. Am fost nevoită să scriu un anunţ, să ştie pacienţii că se poate intra şi prin spatele clădirii. Avem toţi obligaţia de a ne informa pacienţii, trebuie să-i respectăm“, spune medicul stomatolog Valeria Tudorache.

Scuzele conducerii

„Ne pare rău pentru inconvenientele create. Nu putem chema personalul la muncă şi apoi să nu-l plătim. Am decis reducerea programului cu două ore pentru săptămâna viitoare, iar în fiecare vineri programul va fi suspendat. Şi în perioada 28-31 decembrie personalul din Policlinică va avea liber. În plus, în perioada 23-26 noiembrie programul zilnic va fi redus cu două ore“, spune directorul medical adjunct al Policlinicii, dr. Liliana Tuţă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite