Poftiţi la „Peştişorul de Aur“ de la Tulcea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest week-end se va desfăşura la Tulcea cel mai mare festival de folclor pentru copii din România, festival la care participă ansambluri din nouă ţari.

În perioada 7 - 12 august, la Tulcea se va desfăşura cea de-a XVIII – a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Peştişorul de Aur”, eveniment organizat de  Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea, al Palatului Copiilor Tulcea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Tulcea.

Sute de mici dansatori îmbrăcaţi în costume populare vor concura pentru premii dar şi pentru glorie. Festivalul a fost lansat de maestrul coregraf Ştefan Coman.

La competiţie participă ansambluri folclorice din Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina, Polonia, Rusia,Georgia, Turcia, Macedonia şi bineînţeles , România.

Paradă în centrul oraşului

Festivalul începe duminică printr-o paradă prin centrul oraşului, apoi va fi deschiderea propriu zisă a festivalului în Piaţa Civică a municipiului, cu începere de la ora 18.30 când  fiecare ansamblu participant va evolua preţ de un minut, vom avea şi discuţii pe tema dansului popular în aceste zile, va fi un festin folcloric” a declarat maestrul Ştefan Coman.

Peştişorul de Aur se va încheia pe data de 11 august, tot pe scena din Piaţa Civică, odată cu festivitatea de premiere şi spectacolul de gală al laureaţilor.

La ediţia de anul trecut Marele Premiu a fost obţinut de ansamblurile folclorice Doruleţul din Tulcea şi Mureşelul din Târgu-Mureş.
La Secţiunea străină, locul I a revenit ansamblurilor Kocaeli din Turcia şi Radost din Slovacia.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite