Constanţa: Poftiţi la degustare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Poftiţi la degustare!
Constanţa: Poftiţi la degustare!

Viticultorii s-au adunat la Pavilionul Expoziţional. Proprietarii podgoriilor autohtone şi-au expus vinul din recolta acestui an şi i-au invitat pe vizitatori să deguste din sortimente.

Ţinuturile dobrogene sunt renumite pentru podgoriile Murfatlar, dar şi pentru sortimente de vin de la Sarica-Niculiţel ori pentru podgoria Istria-Babadag. Pe meleagurile dobrogene se întind şi viile de la Ostrov, Oltina, Hârşova, cele de la Mangalia, Chirnogeni, Aliman, Dăeni, Adamclisi sau Băneasa.

Toate sortimentele bahice au fost scoase din cramă şi oferite vizitatorilor pentru degustare. Preţul unei sticle de vin variază între 8 lei şi 60 de lei. Alte sortimente de vin nu vor fi scoase niciodată la vânzare, însă au fost aduse pentru prezentare. Standurile de vin au fost decorate cu ciorchini de struguri, butoaie, iar vinul îmbuteliat proaspăt deschis a împrăştiat mirosuri de iarbă proaspătă şi arome florale. „Vinul are o aromă dulceagă, uşor înţepător şi foarte plăcut, care-şi lasă tăria după câteva clipe“, şi-a spus impresiile Daniela Irimia, prezentă la sărbătoarea vinului.

Constănţenii au solicitat informaţii despre sortimentele de vin şi au degustat licoarea bahică.  „Este un bun prilej pentru noi să aflăm câte ceva despre vinuri de la specialişti. Eu am cumpărat două sticle, un sortiment alb şi unul roşu pentru cumnatul meu, care este portughez. Vreau să-i ofer un vin de calitate, să vadă ce sortimente de vinuri alese cresc pe podgoriile dobrogene“, a spus Daniela Irimia.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite