Ploaie torenţială în Constanţa. Mai multe case din Costineşti au fost inundate / VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe case din staţiunea Costineşti au fost inundate din cauza averselor înregistrate în ultimele două ore în Constanţa.

În ultimele două ore în judeţul Constanţa a plouat torenţial. În judeţ s-au înregistrat deja primele inundaţii. Mai multe case din Costineşti şi Schitu au fost inundate după ce canalizările, suprasolicitate, au refulat. Cele mai multe case afectate sunt pe străzile Sălciilor, Pescarilor şi Salcâmilor. Oamenii s-au trezit cu apa în case şi au sunat disperaţi la 112.  La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri ale RAJA SA, care încearcă să evacueze apa, misiune îngreunată de faptul că aversele de ploaie au reînceput.

Tot în Costineşti, în jurul orei 12.30, staţia de pompare ape uzate „Elevi" a fost inundată, motiv pentru care a fost scoasă din funcţiune. Activitatea acestei staţii fiind reluată la ora 14,10, imediat după ce s-a reuşit scoaterea apei din sala pompelor.

În municipiul Constanţa traficul rutier se desfăşoară cu greutate.

Update, ora 15.00 Reprezentanții Direcției Apele Române Dobrogea Litoral au anunțat creșterea debitului fluviului Dunărea și a depașirea cotelor de inundații. Au fost blocate cele patru canale de deversare a apei pluviale și s-a intervenut cu patru motopompe în zona canalului dalat, de pe strada Dacia, din Cernavodă, a declarat Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al DADL Constanța. El a arătat că se vor lua măsuri și pentru supraînălțarea digului de apărare de pe marginea  Canalului Dunare Marea Neagră.

Autoritățile lucrează și la Topalu: muncitorii instituției dar și oamenii din comnă muncesc umăr la urmăr, încărcând pământ în saci pentru a consolida și înălța digul. Ajutați de utilaje oamenii încearcă să ridice şi un al doilea dig pentru a preveni revărsarea apelor.
Inundații au fost semnalate și în orașul Hârșova unde, din cauza averselor, strada Prospectul Dunării a fost inundată.

Comandament pentru Situaţii de Urgenţă

La nivelul SC RAJA SA Constanţa au fost constituite peste 40 de echipe de intervenţie, dotate cu toate utilajele necesare, atât pentru municipiul Constanţa, cât şi pentru întreg judeţul.

În urma ploilor de astăzi, la dispeceratul societăţii au fost primite 36 de reclamaţii venite de la abonaţi din municipiul Constanţa şi din Costineşti. „Sesizările au venit din cartierele Coiciu (străzile Bogdan Vasile, Crinului, Venus şi Steagului), Tomis Nord (Căpitan Dobrilă Eugeniu), zona Centrală (strada Mihai Viteazu), dar şi din staţiunea Mamaia, zonele Parc şi Butoaie. Cele mai multe intervenţii au vizat deblocarea grătarelor pluviale stradale de diverse mizerii şi resturi menajere, antrenate de apele pluviale în căminele de canalizare. Până acum nu au fost probleme deosebite la sistemul de preluare a apelor pluviale la nivelul municipiului, iar reprezentanţii societăţii au răspuns cu promptitudine la toate solicitările primite", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite