Constanţa: Ploaia a gonit turiştii din camping

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 40 de locuri din cele 500 sunt ocupate în aceste zile la capătul staţiunii Mamaia. Din cauza vremii, puţinii turiştii care au ales corturile nu au ieşit din camping atât de des pe cât şi-ar fi dorit.

Persoanele care au ales să doarmă în corturile din campingul Turist din staţiunea Mamaia au avut ghinion. Din cauza ploilor, vacanţa le-a fost compromisă. Cu toate acestea, turiştii sunt decişi să mai stea câteva zile la mare în speranţa că vremea se va îndrepta.

Marin Lungu (58 de ani) vine la mare cu cortul încă de când era în clasa a VII-a. Bărbatul spune că nu i-ar plăcea să se cazeze la vreo pensiune sau hotel. Chiar este foarte mândru de cortul său „made in Polonia“, pe care-l are de peste 30 de ani şi în care se simte excepţional.

„Avem tot ce ne trebuie aici. Condiţiile sunt bune faţă de alte campinguri din ţară“, spune el zâmbind.„Suntem mai aproape de natură, de apă. De ce ne-am duce-n altă parte? Nu ne este greu deloc“, spune Bogdan Chirica (31 de ani) din Bârlad. El şi-a aranjat foarte meticulos cortul. Totul i se pare în regulă. Are doar mici nemulţumiri.

„Nu-mi place că staţiunea e cam pustie. În afară de grătar nu am ce face“, se plânge el.

Pustietate


Dacă anul trecut pe vremea aceasta campingul era ocupat în proporţie de aproximativ 100%, anul acesta este aproape gol. „Avem în jur de 40 de turişti şi o capacitate de 500 de locuri“, a declarat Ilie Gheorghe, administratorul Campingului Turist din Mamaia.

Cei interesaţi trebuie să plătească pentru o noapte la cort suma de 12 lei de persoană, 10 lei pentru parcarea autoturismului sau 8 lei pentru motocicletă.

În camping turiştii pot găsi căsuţe unde au toate facilităţile la îndemână, dar pentru acestea trebuie să plătească 120 de lei pe noapte pentru două persoane sau 150 de lei pentru trei persoane.

În acest preţ beneficiază de apă caldă non-stop, TV cablu, frigider şi aer condiţionat. În plus, ca să atragă cât mai mulţi clienţi, patronii au scăzut chiar preţurile la masă.

„La restaurant avem tarife cu 30% mai mici ca-n 2009“, a mai spus administratorul campingului.

image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite