Plajele trec în administrarea autorităţilor locale UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii din Comisia de Administraţie Publică s-au întrunit astăzi, în staţiunea Olimp, unde analizează proiectul Legii turismului. Preşedinta Comisiei, Sulfina Barbu, cere patronatelor din turism explicaţii pe marginea amendamentelor aduse legii.

Constanţa: Cine a câştigat plajele de pe litoral

Elena Udrea a adoptat Legea turismului: „Sezonul turistic estival începe la 1 mai şi se încheie la 30 septembrie“

La întrunirea găzduită de Hotel Cocor participă şi reprezentanţi ai Ministerului Turismului, alături de patronate locale, hotelieri.

Legea a fost analizată pe capitole, iar principalele amendamente se referă la trecere plajelor în administraţia autorităţilor locale, precum şi acordarea anumitor facilităţi fiscale pentru promovarea turismului.

Asociaţia Litoral a dat drept exemplu Austria şi Germania, unde asociaţiile patronale pentru promovarea turismului primesc buget de la administraţiile locale. „Totul se desfăşoară înt-un parteneriat public - privat. Noi, în schimb, nu avem un buget, ci este dependent de cele 12 cotizaţii ale membrilor. Ne ocupăm de promovarea şi dezvoltarea turismului pe litoral şi Delta Dunării fară niciun ajutor de la Guvernul României“, a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.

„Autorităţile locale şi operatorii locali ştiu cel mai bine care sunt zonele turistice care trebuie promovate“, a spus Corina Martin, care a subliniat, printre altele, şi faptul că certificatele de clasificare trebuie eliberate tot de autorităţile locale.

UPDATE

La dezbaterea privind Legea Turismului nu a fost prezent niciun primar. Aceştia şi-au anunţat participarea la discuţiile de mâine, având în vedere că astăzi sunt absenţi motivat: sunt alături de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, la înmormântarea tatălui său, la Ploieşti. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite