Plaje şi şosele sufocate de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

multe staţiuni par să-şi îndeplinească planul, chiar dacă hotelierii se plâng că 2006 este un an slab.Încă de la primele ore ale dimineţii, plajele din majoritatea staţiunilor încep,

multe staţiuni par să-şi îndeplinească planul, chiar dacă hotelierii se plâng că 2006 este un an slab.
Încă de la primele ore ale dimineţii, plajele din majoritatea staţiunilor încep, încet, încet să se umple. Cei care nu au petrecut noaptea în discoteci şi baruri se trezesc de la prima oră pentru a nu rata acele ore în care statul la plajă este mai puţin dăunător. Până spre prânz, plajele devin neîncăpătoare şi terasele cu sucuri şi bere se umplu până la refuz. Indiferent dacă este vorba de o staţiune luxoasă sau una populară, situaţia este cam aceeaşi. Totuşi diferenţe există, mai ales când vine vorba de Costineşti, unde până şi locurile de cazare se iau pe "pile" sau cu mult noroc.

Maşinile sau "Titicarul" merg cu aceeaşi viteză
O problemă serioasă pe tot litoralul este mişcarea. şoselele care fac legătura între staţiuni sunt tot timpul pline şi reprezintă un prim motiv de disconfort pentru cei care ajung pe litoral. şi asta, cu toate că şoferii nu fac rabat de la viteză, indiferent de radarele poliţiei, care sunt imposibil de ocolit, fie în localităţi sau în afara lor. şi dacă pe şosea se mai poate circula, în staţiuni treaba se schimbă. Străzile devin trotuare pentru cei care nu mai au loc să se plimbe pe margine, parcările sunt ca şi inexistente, fiind permanent ocupate, iar poliţia face cu greu faţă numărului mare de automobilişti. Traversarea unei staţiuni ca Neptun sau chiar Eforie poate dura, în unele cazuri, mai mult decât o tentativă de a trece prin centrul Bucureştiului vinerea la prânz. La aceasta contribuie şi mulţimea care nu ţine cont de regulile de circulaţie sau de bun-simţ şi care îşi parchează maşinile în mijocul străzii sau pe trotuare, îngreunând circulaţia tuturor. Aici, de remarcat este atitudinea poliţiştilor de la circulaţie care, înainte de a scoate carneţelul cu amenzi îi roagă, politicos, pe contravenienţi să găsească un alt loc de parcare. În concluzie, deplasarea pe lângă sau prin staţiuni poate fi un serios motiv de nervi şi pe litoral, iar indiferent de maşina cu care ajungeţi acolo, aveţi toate şansele să nu puteţi trece prin staţiuni mai repede ca tractoraşele cu remorcă puse la dispoziţia turiştilor.

Plajele transpiră de aglomeraţie
Dacă nu ajungeţi pe plajă de dimineaţă pentru că nu vă treziţi sau fiindcă vă imaginaţi că spre prânz se mai eliberează nu veţi avea prea multă satisfacţie. În special la sfârşit de săptămână, nisipul de pe plajă dispare sub sutele sau miile de prosoape şi oameni care se înghesuie la o baie în mare sau la o sesiune de bronz natural. Costineştiul, Vama Veche sau Constanţa sunt, şi la acest capitol, pe primele locuri în topul aglomeraţiei estivale. Dacă sunteţi în concediu şi rămâneţi la mare şi în timpul săptămânii, situaţia se mai îmbunătăţeşte şi vă veţi putea bucura de plajă într-o atmosferă mai liniştită, cu gălăgie mai puţină şi poate chiar cu un loc de parcare lângă litoral. Oricum, dacă vreţi să staţi la Marea Neagră doar la sfârşit de săptămână, o idee foarte bună ar fi să vă găsiţi un loc de cazare din timp şi să vă înarmaţi cu puţină răbdare pentru că, chiar dacă unele preţuri nu sunt dintre cele mai prietenoase şi ofertele litoralului vecin mai atractive, riviera românească este aglomerată şi chiar sufocată din când în când de orăşenii care caută relaxarea la malul mării.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite