Organizatorii Festivalului Mamaia: Piesa unei concurente de la Creație nu este în primă audiție AUDIO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O piesă a secţiunii Creaţie a fost eliminată din concurs de organizatorii, întrucât nu este în primă audiție. Este vorba despre o melodie interpretată de Bernice Chitiul, protagonista unui alt scandal iscat chiar în prima seară de festival.

UPDATE 18.25 Iată ce a declarat interpreta piesei scoasă din concurs: „Ştiam că piesa are mai multe versiuni, iar eu am dezvoltat-o în stilul meu. Nu ştiam că a existat o versiune a melodiei care a mai fost cântată în public. Eu şi compozitorul Virgil Popescu ne-am axat doar asupra muzicii. Dânsul mi-a încredinţat piesa, iar mie mi-a plăcut. Piesa a fost înregistrată în concurs, prin contract, de compozitorul Virgil Popescu. Eu am completat o fişă de înscriere cu date personale şi am semnat că Virgil Popescu, compozitorul, e de acord să-i cânt piesa“.

Este vorba despre melodia „Vei mai fi“, a compozitorului Virgil Popescu. Potrivit membrilor juriului - Titus Andrei, Viorel Gavrilă şi Andrei Partoş - oameni de radio vechi, piesa părea cunoscută încă de la repetiţii, însă solista şi-a adaptat melodia în funcţie de calităţile ei vocale. „Această piesă nu este primă audiţie, ci a fost cântată de solista Marina Florea. Tânăra interpretă Bernice Chitiul a ţinut să o prezinte în festival, modificând chiar şi o parte din versuri. Contactat telefonic, compozitorul Virgil Popescu a declarat că ştia faptul că piesa sa nu este primă audiţie, dar solista s-a ambiţionat să o cânte“, a declarat Monixa Coroiu, organizator media al festivalului. 

CITEŞTE ŞI: Scandal la Mamaia 2011. Bernice Chitiul a fost scoasă cu forţa de pe scenă

Conform regulamentului festivalului, la „Mamaia“, la secţiunea Creaţie intră în concurs doar piese care nu au mai fost difuzate pe radio, tv, la festivaluri.

CLICK PE FIŞIERUL AUDIO DE SUB IMAGINE!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite