Constanţa: Litoral 2009 / Pinguinii şi-au cunoscut naşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Pinguinii şi-au cunoscut naşii
Constanţa: Litoral 2009 / Pinguinii şi-au cunoscut naşii

Ermelyo, Sally, Maia şi Athos, cei patru pinguini de Patagonia găzduiţi de Delfinariul de la Constanţa au fost vizitaţi ieri chiar de către cei care i-au botezat. După ce, au vizitat redacţia Adevărul Holding din Constanţa în urmă cu câteva săptămâni, pinguinii au fost „adoptaţi“ de ziarul Click!, care şi-a provocat cititorii la un inedit concurs: găsirea unor nume pentru simpaticele păsări. Câştigătorii concursului au


„Eu am văzut poze cu gândacii ăştia mici numai în ziar. Unu dintre ei mi-a sărit în ochi şi am propus să-l cheme Athos. Nu-mi imaginam că l-am ales tocmai pe grăsanul ăsta. E bine, e cel mai activ pinguin, din câte văd. Uite cum vine să-i dau mâncare, e fantastic de leneş“, glumeşte Mirela Cătuna (50 de ani), din Timişoara. Câştigătoarea concursului Click! „Dă-le pinguinilor un nume!“ a venit pe litoral însoţită de Graţiela, o bună amică. Împreună au ales şi numele micuţului înaripat. „Cert este că am vrut să fie un nume care începe cu litera A. Am fost de acord că Athos e cel mai tare nume pentru o arătare ca asta“, spune Graţiela.

„Maia“, de la Mamaia

Sally şi Maia sunt ceilalţi doi pinguini botezaţi de cititorii Click!. Nu de alta, dar Ermelyio, al patrulea pinguin, avea deja numele, „moştenit“ de la cel care l-a adus în ţară. „Maia este pinguinul meu. M-am gândit la staţiunea Mamaia, să fac o legătură cu litoralul şi uite că am avut inspiraţie. E primul botez din viaţa mea”, ne spune Elena Sicaru (23 de ani), din Bucureşti.

Vedeta tv Ermelyo

Oamenii s-au întreţinut ore în şir cu pinguinii de la Delfinariu, dar şi cu Soni Medini, „tăticul“ acestora. Au vrut să ştie ce specie de păsări sunt pinguinii, de unde provin şi ce stil de viaţă au. „Îmi făceam griji că nu rezistă la temeraturi ridicate, ca la noi. Dar ăia sunt alţi pinguini, de la polul nord“, s-a dumirit Elena. Ermelyo a lipsit de la întîlnirea cu naşii. Nu din vina lui. A fost „solicitat” în Italia, unde filmează câteva spoturi TV pentru o marcă de...bere!

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară, ediţia Litoral!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite