Constanţa: Picaj pe malul mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Picaj pe malul mării
Constanţa: Picaj pe malul mării

Turiştii din Eforie au fost luaţi ieri prin surprindere de un show aviatic la firul apei. Ei au trăit emoţii extreme după ce, din senin, un avion s-a apropiat în picaj de malul mării.

„A apărut deasupra apei, chiar în faţa noastră. Ne-am speriat prima dată. Am crezut că s-a întâmplat ceva, mai ales că avionul lăsa în urmă şi o dâră de fum. După alte două picaje şi exerciţii mai complexe, cum ar fi zborul cu capul în jos, ne-am dat seama că pilotul este profesionist. Ne-a stat inima în loc, mai ales că plaja este mai înaltă decât nivelul apei şi avionul zbura prea aproape. Totuşi, plaja nu este locul unde trebuie să se facă astfel de zboruri. O defecţiune sau o manevră greşită ar fi dus la dezastru“, a declarat Monica, o tânără din Constanţa aflată la plajă.

„Doar un antrenament de rutină“

Din fericire, nu a fost vorba de un incident aviatic, ci doar de un antrenament de acrobaţie efectuat de unul dintre cei mai buni piloţi români, Ioan Postolache, de la Aerodromul Tuzla.

Postolache este capul formaţiei „Iacării Acrobaţi“, care încântă publicul la fiecare evoluţie. Împreună cu Dan Ştefănescu, Ioan Postolache a trecut în luna iunie pe sub Podul de la Agigea. Demonstraţia aviatică de ieri, la care au asistat sutele de turişti aflaţi pe plaja de la Eforie, face parte din programul de pregătire a „Iacărilor Acrobaţi“.

„Am efectuat câteva figuri din programul nostru. A fost o ieşire de antrenament, asta ca să nu ne ieşim din mână. Sper că le-a plăcut spectacolul“, a declarat Ioan Postolache. Relaxat, pilotul a mai dat o veste. „Duminică, zborurile de antrenament vor avea loc în dreptul plajei de la Costineşti“, a anunţat pilotul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite