Piaţă ţărănească în fața Casei de Cultură Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producătorii au oferte apetisante şi „condimentate“
Producătorii au oferte apetisante şi „condimentate“

La standuri găsiţi produse pregătite pe vatra satului, după reţete tradiţionale. Cumpărătorii cred că preţurile sunt mari în raport cu posibilităţile lor.

Miere de Cumpăna, cojoace şi căciuli de blană din zona Harghitei, brânză de burduf, cu busuioc sau urdă cu mărar din zona Bran, pe toate le găsiţi pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

Sorin Angaru (50 de ani) din Bran a adus special pentru constănţeni brânză de burduf (30 de lei), slănină (20 de lei), cârnaţi (25 de lei) şi pastramă de oaie (15 de lei). „Le dau tutor să guste din delicatesele preparate în familie. Sunt naturale şi preparate în casă“, se laudă producătorul în timp ce oferă unui pensionar o bucată de cârnăcior afumat.

Între micii care sfârâie pe grătar (2 lei bucata), brânza cu busuioc (30 lei kilogramul) şi urda cu mărar (20 lei kilogramul), standul cu murături de Călăraşi este luat cu asalt de constănţenii veniți la târg. Pepenii muraţi se vând cu 12 lei kilogramul, iar murăturile asortate (mere, conopidă, gogonele şi morcovi) au preţul de 14 lei pe kilogram.

Preţuri mari

Pe Maria Lascu (52 de ani) a încântat-o standul amplasat înspre parc, pe partea dreaptă. „Am venit să arunc un ochi şi tare mi-aş dori o oală din lut. Mă încântă şi produsele alimentare, pentru că sunt naturale, dar sunt cam mari preţurile pentru buzunarul meu“, apreciază femeia.

Citiţi mai multe în de astăzi!

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite