Constanţa: Dan Simion - Pianistul de la „Adaggio“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Dan Simion - Pianistul  de la „Adaggio“
Constanţa: Dan Simion - Pianistul de la „Adaggio“

Crede că muzica trebuie să ne facă mai buni, dar pentru asta trebuie să ajungă la sufletul omului. Prin tot ceea ce face încearcă să ajungă „acolo“. Este şeful partidei de percuţie din orchestra Filarmonicii, dar în pauza dintre două stagiuni a încercat să experimenteze ceva nou, un show cu adevărat inedit, de suflet, bun să întinzi lumina lui pe răni.

De felul său, tânărul instrumentist constănţean este un visător care aşteaptă încrezător clipa în care se va produce o întoarcere cu faţa la cultura adevărată. Ceva în semn de respect faţă de valorile autentice. Nu este un contestator înrăit al muzicii de duzină, al muzicii fără mesaj, sau cu unul subliminal, şi asta pentru că merge pe ideea că frumosul, poate şi pentru că are în el doza sa de relativ, nu trebuie impus cu orice preţ.

Dar crede că muzica ne poate face mai buni, ne poate produce acea stare de bine pe care ne-o dorim la tot pasul, ne ajută să ne revenim, să ne simţim „reîncărcaţi“.

În vara aceasta, Dan Simion cântă împreună cu trei colegi de la Filarmonica la Restaurantul Europa din Eforie Nord.

„Lumea gustă «liniştea» cântată de noi, sunt oameni care vin special să ne asculte muzica, să primească mesajul de suflet al unui spactacol inedit şi relaxant deopotrivă. Sunt oameni cărora li se răceşte mâncarea în farfurie, iar la sfârşit vin să ne spună cât de bine s-au simţit şi că au avut parte de o seară magică“, spune pianistul.

Reprezentaţia te poartă în acorduri de vals, pe ritmurile muzicii americane, prin diferite arii din operete, în muzica clasică, este alternativa la boxele tremurânde care transpiră auditoriul şi-i mănâncă rezerva de calorii. Este un masaj spiritual, conţinând doza lui de elitism, turnat la ceas de seară în cupe de cristal şi degustat în înghiţituri mici cât să i se simtă savoarea.

Romantic pur sânge

Un român plecat în Germania, după ce a trăit spectacolul pentru a treia oară consecutiv, a simţit nevoia să-i spună că este mândru că este român. Îi vorbeau ochii, era emoţionat, iar vocea aproape că-itremura. Totul a fost parcă în prelungirea unui ropot de aplauze… Dan Simion este pianistul de la „Adaggio“.

Un romantic pur sânge, rătăcit la sfârşit printre mesenii care îi zâmbesc şi i se înclină discret, în semn de respect şi recunoaştere. Simte o oboseală plăcută, este încercat de rutină, dar provocat de a transmite de fiecare dată ceva nou, un mesaj consistent, mereu altul. În definitiv, asta este muzica adevărată. „Nu trageţi în pianist!“. Fără el, serile de la Europa nu ar mai avea acea picoteală atât de reconfortantă.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite