Constanta: Natalia Petrovici şi tortul-poveste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Natalia Petrovici şi tortul-poveste
Constanta: Natalia Petrovici şi tortul-poveste

Din mâinile ei răsar minuni. Face din pastăde zahăr fel de fel de năstruşnicii, aşa că torturile pe care le face parcă prind viaţă.Personaje din Disney, buchete de flori, imagini obraznice, gărgăriţe, maşini de epocă, sticle de vin, cutii de bijuterii, vapoare - aşa arată torturile realizate cu măiestrie de Natalia.

Are doar 27 de ani şi o răbdare de neestimat. Lucrează la un tort zile întregi, pentru ca totul să iasă perfect. Înclinaţii artistice a avut de mică. „Desenam mereu. Cel mai mult îmi plăcea să pictez natura moartă“, povesteşte Natalia.

Pasiunea pentru gastronomie a dobândit-o datorită mamei ei. „Mama, care locuieşte la Oneşti, face dulciuri foarte bune, iar eu am stat pe lângă ea în bucătărie. Îmi plăcea să fac prăjituri şi apoi am descoperit în cărţi de specialitate ce minunăţii pot face dintr-un tort, aşa că mi-am zis că trebuie să încerc“, povesteşte Natalia. E din Oneşti şi a venit la Constanţa acum câţiva ani, când s-a înscris la facultate. S-a îndrăgostit de oraşul de la malul mării şi s-a stabilit aici.

Pasiune

A „debutat“ acum doi ani, când a vrut să-i facă o surpriză prietenului ei, aşa că a făcut un tort în formă de piscină şi a aşezat două cupluri. „A fost un tort destul de obraznic, prietenului meu i-a plăcut“, spune Natalia râzând. Apoi, a început să le facă surprize prietenilor la aniversări. Ca să se perfecţioneze, a participat la cursurile cunoscutei decoratoare Debbie Brown, în Anglia, dar şi în Turcia.

Reţeta tortului nu-i complicată, doar talentul ei face diferenţa. Blatul de tort este unul obişnuit şi este preparat doar din ingrediente naturale. Natalia îl sculptează în funcţie de imaginaţia ei. Pasta de zahăr are gust de vanilie, iar Natalia mărturiseşte că o modelează la fel ca pe plastilină.

 „Totul este natural. Nu folosesc aditivi, fac tortul aşa cum face orice gospodină acasă. Blatul îl sculptez, iar figurinele le fac din pastă de zahăr cu mâna mea. Nu am mulaje“, mărturiseşte tânăra.

„Chocolicious“

Pentru a îmbina utilul cu plăcutul, Natalia s-a gândit să-şi transforme pasiunea în afacere, aşa că în această toamnă îşi va deschide propria ciocolaterie, pe strada Ecaterina Varga nr. 17.

 „Voi avea acolo tarte cu fructe, cu ciocolată, care au gustul de casă, va fi acolo şi o cafenea, un loc de şuetă, aşa, ca pentru fete“, spune Natalia. Se va numi „Chocolicious“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite