Peste două mii de constănţeni, diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii în ultimele zile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de copii au ajuns la medic în ultimele zile
Sute de copii au ajuns la medic în ultimele zile

Numărul virozelor respiratorii s-a înmulţit în ultimele zile, din cauza fluctuaţiilor mari de temperatură, aşa că medicii recomandă deja vaccinarea antigripală. În doar o săptămână, sute de persoane au fost diagnosticate cu pneumonii şi infecţii acute ale căilor respiratorii.

Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică spun că în ultima săptămână 434 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie, iar 31 de pacienţi au necesitat spitalizarea. De asemenea, 2.000 de constănţeni au ajuns la medic cu infecţii acute ale căilor respiratorii.

Ministerul Sănătăţii recomandă vaccinarea antigripală. În farmacii, vaccinul este deja disponibil şi costă 32 de lei. Campania de vaccinare gratuită nu a început încă în cabinetele medicilor de familie. Vezi AICI de ce.

Pentru a evita îmbolnăvirea, medicii spun că este recomandat să respectăm cu stricteţe măsurile de igienă personală  şi să evităm zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Dacă totuşi ne-am îmbolnăvit, important este să nu tratăm banalele viroze cu antibiotice. Infecţiile respiratorii debutează cu febră de 37-38 de grade, nas înfundat, dureri în gât, tuse. Dacă simptomele nu sunt grave, iar febra nu depăşeşte 38,5 - 39 de grade, atunci vă puteţi trata şi acasă, spune dr. Marian Fâşie, medic pediatru la Urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa. Pentru combaterea febrei este nevoie de Paracetamol, administrat din opt în opt ore. Pot fi folosite picături pentru desfundatul nasului, dar şi sirop de tuse, dacă este cazul. Medicii spun că nu este recomandată administrarea de antibiotice. Dacă după trei zile simptomele, în loc să se amelioreze, se accentuează, iar febra persistă, este nevoie de un consult medical. Alimentaţia trebuie să fie bogată în fructe, legume, lichide calde.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite