Peste 300 kilograme de cocaină descoperite în Portul Constanţa UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Informaţia a fost făcută publică de către ministrul Traian Igaş, în timpul vizitei sale de la Constanţa. Stupefiantele proveneau din America de Sud.

UPDATE Anghel Romeo Sebastian (30 de ani), poreclit Sorin, şi cetăţeanul spaniol Alvarez Moreno Ibon (36 de ani) au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Cei doi sunt acuzaţi de trafic ilicit de droguri de mare risc.

Procurorii au stabilit că cei doi „fac parte dintr-un grup infracţional organizat transnaţional de traficanţi de droguri, care intenţiona să introducă în România, prin portul Constanţa, cantitatea de aproximativ 500 kilograme cocaină, drog de mare risc, disimulată în mărfuri expediate  în containere“.

Prin intermediul unei firme din Săpânţa care se ocupa cu fabricarea şi importul-export de mobilier, cei doi au adus în România, prin Portul Constanţa, un container. La controlul vamal, marfa din container a fost declarată ca fiind parchet din lemn provenit din Santa Cruz, Bolivia.

Droguri ascunse în scânduri

În urmă cu două zile, cei 19 paleţi de scânduri au ajuns în Săpânţa. În urma unui control efectuat de procurorii DIICOT, în fiecare scândură au fost descoperite „câte patru compartimente special amenajate în care se afla câte un  pachet conţinând cantitatea de  circa 400 grame cocaină“.

Cantitatea totală de cocaină descoperită este de 150 de kilograme, de o puritate de 99 la sută.

„Drogurile proveneau din Bolivia, transportul urmând să tranziteze teritoriul României, având ca destinaţie finală Olanda. Valoarea de piaţă a drogurilor este de  10 milioane de euro“, se arată în comunicatul remis de DIICOT.

Drogurile au fost descoperite săptămâna trecută în timpul unei acţiuni ample a poliţiştilor constănţeni în colaborare cu structuri internaţionale. Stupefiantele din America  de Sud au tranzitat Portul Constanţa, iar transportul a fost ţinut sub supraveghere până la Bucureşti.

„Trebuie să îi felicit pe poliţiştii constănţeni, dar recordul nu a fost încă atins“, a declarat ministrul Traian Igaş.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite