Constanţa: Peste o tonă și jumătate de carne expirată a fost confiscată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Peste o tonă și jumătate de carne expirată a fost confiscată
Constanţa: Peste o tonă și jumătate de carne expirată a fost confiscată

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DSVSA) a efectuat  283 de controale în perioada 13  -19 iulie.

Printre firmele care au fost controlate se numără: o inspecţie trafic, o exploataţie profesională, trei stupine, un pet shop, 26 unităţi de producţie, patru măcelării, șase carmangerii, 61 unităţi alimentaţie publică, 40 pieţe agroalimentare, 39 unităţi de comercializare, opt hypermarket/supermarket, șase laboratoare cofetărie patiserie, 29 depozite alimentare, 31 unităţi de fabricare a pâinii, produselor de panificaţie şi patiserie, patru depozite seminţe consum, patru unităţi morărit, o unitate fabricare vin, o unitate ambalare produse de origine nonanimală și 17 farmacii naturiste.

Amenzi de 134.500 de lei

În urma celor 283 de controale au fost confiscate 1.656 de kilograme de carne și produse din carne, 1.079 de kilograme lapte şi produse lactate, 801 de kilograme peşte şi produse din peşte, 28 de kilograme ouă și 171 de kilograme alte produse alimentare. Toate aceste produse confiscate se ridică la o valoare de 33.325 de lei. În urma acestor controale au fost aplicate 28 de sancțiuni și 7 avertismente.

Amenzile date se ridică la o valoare de 134.500 de lei pentru comercializarea produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare, întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiţii necorespunzătoare de comercializare, neasigurarea trasabilităţii produselor alimentare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite