Constanţa: Peste 8.000 de absolvenţi susţin astăzi prima probă scrisă a bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi-dimineaţă a început prima probă scrisă a bacalaureatului. În judeţul Constanţa, 8.123 de absolvenţi susţin azi examenul scris la limba şi literatura română, iar 7.922 dintre aceştia fac parte din promoţia din acest an.

Comisia Naţională de Bacalaureat a decis ca extragerea varientei de subiect să nu fie făcută publică decât după finalizarea fiecărei probe în parte.

La Colegiul Tehnic Energetic din Constanţa, absolvenţii s-au strâns încă de la primele ore ale dimineţii. Ei au intrat în sălile de examene la ora 8.15. Copiii aveau mari emoţii. „Aş vrea să fie un subiect din Liviu Rebreanu, pentru că asta am învăţat cel mai bine. Mi-e teamă că vom avea şi un subiect legat de poezie. N-aş vrea“, a spus Paul Niţă, unul dintre absolvenţii de la Colegiul Energetic.

Daniel Costache era ceva mai relaxat. „Sper să-mi pice Moara cu noroc, ca să am noroc. Nu cred că e un examen greu, important este să te concentrezi“, a spus absolventul înainte să intre în examen. O tânără de la Colegiul „I. G. Duca“, din Constanţa, vizibil emoţionată, a mărturisit că îi este teamă că nu va reuşi să rezolve toate subiectele. „Sper să nu mă blochez şi să nu mai ştiu nimic. De proba de astăzi nu mi-e foarte frică, examenul la matematică s-ar putea să-mi ridice probleme“, a declarat absolventa. La această oră, elevii se află în sălile de examen. Ei au la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiectele de pe foaia de examen.

Luni, absolvenţii vor susţine examenul la limba maternă. Pe 30 iunie se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie – proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării. Miercuri, pe 2 iulie, aboslvenţii vor susţine proba la disciplinele din celelalte arii curriculare. Rezultatele vor fi afişate duminică, 5 iulie. În aceeaşi zi, vor fi depuse şi contestaţiile. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite