Constanţa: Pescarul înghiţit de apele mării, pomenit de rude

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neamurile lui Dan Pasăre (48 de ani), bărbatul care duminica trecută a dispărut în largul mării, erau adunate ieri la prânz în gospodăria din Mangalia. Pe casă era doliu, iar rudele stăteau fie la sfat prin curte, fie la masă. Îmbrăcaţi în negru, oamenii veniseră la pomană aşa cum le-a spus preotul. Citeşte şi: Constanţa: UPDATE / Pescarul dispărut în Marea Neagră, căutat de salvatori Constanta: Update/ Un

„Facem parastas de 40 de zile pentru că aşa ne-a sfătuit părintele“, a spus unul dintre ei. Familia a refuzat să vorbească, mult prea îndurerată de dispariţia bărbatului. Toţi stau în aşteptare cu gândul că vor primi o veste şi că marea îl va aduce la mal. „Nu ni s-a spus nimic, nici nu ştim cum s-a întâmplat“, au mai îngânat apropiaţii.

Căutări zadarnice

O patrulă a poliţiei de frontieră a fost alertată duminica trecută, în jurul orei 10.00, că o barcă cu trei persoane la bord are probleme la distanţă de o milă marină în zona portului Mangalia. Unul dintre bărbaţii aflaţi la pescuit căzuse în apă şi de atunci nu a mai fost găsit. Fost maistru militar, Dan Pasăre se pensionase şi se apucase de pescuit. Patru scafandrii au venit cu nava Topaz de la Agenţia Română de Salvare Vieţi Omeneşti pe Mare (ARSVOM), dar căutările nu au dat niciun rezultat.

„Bărbatul a dispărut la o adâncime de 15 metri, iar cei cu care se mai afla în barcă nu au ştiu să indice exact locul unde s-a întâmplat“, a spus şeful ARSVOM, Dorel Onaca. Găsirea luieste o chestiune de zile şi chiar luni, în funcţie de curenţii marini.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite