Pericol pe Dunăre! Bacul nu mai poate trece de la Ostrov la Călăraşi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacul, blocat la mal
Bacul, blocat la mal

Dunărea a scăzut alarmant de mult în ultimele zile. Bacul nu mai poate trece de la Ostrov la Călăraşi, din cauza nivelului extrem de scăzut. Este mai precaut să folosiţi rute ocolitoare!

La Călăraşi fluviul Dunărea înregistrează astăzi cota de minus 81 sub nivelul de referinţă. Probleme mari sunt pe braţul Ostrov, unde apa are sub un metru, iar bacul nu mai poate trece. „Abia am putut trece aseară, la ora 19.00, iar astăzi încă o dată. În mod normal, până la ora asta făceam 15 curse, dar acum nivelul apei a crescut foarte mult şi nu mai putem trece“, a declarat Constantin Daşa, reprezentant al firmei Ostrovit, care efectuează curse cu bacul.

Situaţia este alarmantă. „Efectiv nu se mai poate face nimic. Noi recomandăm oamenilor sp folosească rute ocolitoare, pentru că este foarte riscant să mai treacă bacul. Pe braţul Ostrov apa are sub un metru adâncime, iar dacă rămâne blocat nu mai avem cu ce interveni, iar cei care se încumetă riscă să rămână pe vas. Nivelul va mai creşte abia peste o săptămână“, a declarat Constantin Anghel, şeful Căpităniei Călăraşi.

În mod normal, bacul făcea curse non-stop. Pentru a trece se achita o taxă de 2 lei de persoană şi 25 de lei pentru un autoturism. 

Acum, pentru a ajunge la Ostrov dinspre Bucureşti şi Călăraşi puteţi merge pe Autostrada Soarelui până la Cernavodă, apoi urmaţi ruta Cochirleni – Rasova – Floriile – Ion Corvin, apoi DN 3.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite