Percheziţii la hoţii de icoane de patrimoniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascaţii au descins în Medgidia în această dimineaţă
Mascaţii au descins în Medgidia în această dimineaţă

Poliţiştii au descins azi dimineaţă în mai multe locuinţe din Bucureşti şi Medgidia ca să anihileze o reţea de hoţi care se ocupau cu furtul de obiecte de cult şi icoane vechi. Anchetatorii au şase suspecţi.

Ancheta este coordonată de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Banda a comis cel puţin nouă furturi din biserici din mai multe judeţe. Cele mai multe percheziţii, 13, sunt în Medgidia.
Anchetatorii au spus că în perioada aprilie-august 2011, suspecţii au pătruns prin efracţie în interiorul bisericilor (în cele mai multe cazuri prin spargerea sau forţarea unor ferestre sau uşi ori prin dislocarea mai multor ţigle din acoperiş), de unde au sustras icoane, diverse alte obiecte de cult şi sume de bani.

O parte din obiecte au fost comercializate unor colecţionari, care le-au cumpărat după ce au văzut pozele pe Internet.
Acţiunea de azi-dimineaţă a fost făcută în colaborare cu poliţiştiii din cadrul I.P.J. Vâlcea, I.P.J. Constanţa şi Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite