UPDATE FOTO şi VIDEO Pentru a treia zi consecutiv, Prefectura este luată cu asalt de protestatari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii Judeţului Constanţa, ca să protesteze faţă de salariile mici şi a unor sporuri.

UPDATE Ora 14.20 Sindicaliştii au încercat să intre în sediul PDL Constanţa pentru a purta discuţii cu Mircea Banias, însă susţin că  senatorul i-ar fi „concediat“ pe motiv că susţinea o conferinţă de presă chiar în acel moment.

image

Preşedinta Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Ioana Purcărea, a intrat singură în sediu şi l-a invitat pe senatorul Mircea Banias să iasă afară să vorbească cu protestatarii. A refuzat însă pe motiv că nu a fost anunţat de protest şi că nu are ce vorbi cu oamenii care au ales să iasă în stradă. În tot acest timp, sindicaliştii au strigat „Jos Guvernul!“, „Ruşine!“, „Ieşi afară!“, „Demisia!“ şi i-au denumit pe PDL-iştii asediaţi eunuci.

Protestatarii au fost invitaţi într-un final la discuţii de PDL-işti, dar au refuzat. La acest moment reprezentanţii sindicatelor au plecat acasă întrucât autorizaţia pentru manifestare a expirat la ora 14.00.

image

Aproximativ 200 de persoane dintre cei care au organizat protestul spontan de dimineaţă se află în continuare la sediul PDL.

UPDATE Ora 12.53 Protestanții n-au ajuns încă la sediul PDL.



La sediul PDL sunt așteptați de câteva zeci de sindicaliști din cadrul Federației Naționale a Sindicatelor Portuare și de cei ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

Cele două sindicate au venit să solidarizeze cu funcționarii prost plătiți dar au și ei o serie de revendicări.

UPDATE Ora 12.24
Încă 10 funcționari ai Primăriei Constanța și-au închis birourile și s-au alăturat protestanților.

Peste 200 de greviști s-au pus în mișcare și acum se îndreaptă pe jos spre sediul PDL. 

image

UPDATE Ora 11.30 Rând pe rând angajații Primăriei Constanța se ridică de la birourile lor și se alătură mulțimii.

Deocamdată în jur de 20 de angajați ai Primăriei au ieșit în stradă , înarmați cu pancarte confecționate pe moment.

UPDATE Ora 11.05 Protestatarii s-au pus în fața Primăriei Constanța în încercarea de a-și solidariza colegii care lucrează în cadrul acestei instituții.

Aceștia au încercat să-i mobilizeze scandând sloganuri ca „Unitate“ și „Haideți cu noi“.

Până la acestă oră, niciun angajat al Primăriei nu s-a alăturat grupului de protestatari, de asemenea nici funcționarii publici de la Casa de Asigurări de Sănătate nu și-au făcut apariția așa cum s-a anunțat.

UPDATE Ora 10.45 Protestul a început în fața Consiliului Județean Constanța, deoarece majoritatea protestatarilor de la Direcția de Pază și Protecția Copilului sunt subordonați acestei instituții.

„Nu știm cât va dura protestul sau cât vom sta astăzi pentru că este vorba de un protest spontan“, a declarat Roxana Onea purtător de cuvânt al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Protestatarii intenționează să se mute mai târziu în fața Prefecturii Constanța. Aceștia sunt înarmați cu pancarte inscripționate cu sloganuri: „Vrem să muncim nu să cerșim“.

Protestul declanşat de angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constnţa este susţinut astăzi şi de funcţionarii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Pentru a doua zi consecutiv, funcţionarii publici din cele două instituţii mai sus amintite au ieşit să picheteze sediul Prefecturii Constanţa, alături de colegii lor din Consiliul Judeţean Constanţa. La această oră, peste o sută de persoane participă la acţiunea de protest.

Deşi la nivelul întregii ţări s-au anunţat acţiuni din partea Casei de Asigurări de Sănătate, în Constanţa aceştia nu au ieşit pe străzi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite