Constanta: Pensii de lux pentru 126 de constănţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foştii deputaţi, senatori şi magistraţi au pensiile cele mai mari din judeţ. 23 de constănţeni care nu au lucrat niciodată beneficiază din luna aprilie de un sprijin de 300 de lei din partea statului.

În prezent, cei care nu au avut niciodată un loc de muncă primesc o pensie similară cu a celor care au lucrat din greu în agricultură, deoarece pensia medie a unui om care a lucrat pământul este de numai 365 de lei.
La polul opus se află pensionarii de lux, iar în judeţul Constanţa sunt 126 de astfel de persoane. Graţie funcţiilor şi salariilor deţinute în trecut primesc de la stat pensii foarte mari.
Din informaţiile furnizate de Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Constanţa, în judeţul nostru 126 de vârstnici primesc sume foarte mari, 113 dintre ei fiind foşti magistraţi, iar 13 sunt foşti parlamentari.

Pensii de aproape 8.000 de lei

Dana Teodorescu, funcţionar la CJP Constanţa, a declarat că potrivit prevederilor Legii nr. 96/2006 privind statutul senatorilor şi deputaţilor, cei 13 norocoşi primesc pensii speciale.
Cei 13 vârstnici sunt cinci foşti senatori şi opt deputaţi primesc în fiecare lună pensii care ajung până la aproape 8.000 de lei.
Cea mai mică pensie de asigurări sociale pe care o primeşte un fost parlamentar constănţean este în valoare de 1.670 de lei, iar cea mai mare de 2.748 de lei, sumă la care se adaugă pensiile de serviciu care sunt cuprinse între 4.207 de lei şi 7.840 de lei.
Magistraţilor şi oamenilor politici li se calculează pensiile în baza unei reglementări generale. Pentru a obţine pensiile pe care le au în prezent, li se calculează un procent de 80% din valoarea totală a salariilor pe primii 25 de ani de muncă şi 20% pentru restul timpului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite