Pelerinaj la Techirghiol de Sfântul Ilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătoarea hramului bisericii Sfântul Ilie din Techirghiol a început încă de aseară, când un sobor de preoţi împreună cu Arhiepiscopul Tomisului vor oficia Taina Sfântului Maslu. La Techirghiol au fost aduse, încă de sâmbătă seara, moaşte aflate în Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

Pentru că Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul a rămas în conştiinţa credincioşilor drept sfântul care alungă seceta, părintele paroh Viorel Daniel Pasmangiu consideră că prăznuirea celui ce ocroteşte locaşul de cult din Techirghiol este un bun prilej de a se ruga lui Dumnezeu pentru ca ploile să vină la vreme cuvenită spre a aduce rod bogat.

Rugăciunile sunt făcute timp de trei zile, începând de ieri până în ziua prăznuirii Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul - 20 iulie, când va avea loc Sfânta Liturghie începând cu ora 9.00.

Sfinte moaşte

Credincioşii care vor merge în aceste zile la sfântul locaş se vor putea închina moaştelor aduse din Catedrala Ptriarhală, printre care cele ale Sfinţilor Mc. Serghie şi Vah, ale Sfinţilor 40 de Mucenici, ale Sf. M. Mc. Trifon, Sf. Mc. Elefterie, Sf. M. Mc. Marina, Sf. M. Mc. Anastasia, Sf. Mc. Artemie, Cuv. Gheorghe Hozevitul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite