Paul Peniu caută urmaşii lui Hagi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualul preşedinte al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“ s-a jucat cu mingea de pe vremea când începuse a merge copăcel. În prezent, el descoperă talente. Primele pase le-a dat pe maidan la Babadag.

„Jucam şi ţurca şi handbal şi fotbal“, îşi aminteşte Peniu. Primul antrenor l-a avut la 14 ani, când s-a înscris la echipa de fotbal Granitul Babadag.

Doi ani mai târziu a fost cooptat în echipa de seniori. La 4 ianuarie 1975 a ajuns la Farul Constanţa, unde a evoluat timp de aproape un deceniu, până la 4 ianuarie 1984. A jucat pe un singur post – cel de vârf de atac. A reuşit să obţină titlul de golgheter, reuşind să înscrie 56 de goluri în Divizia A. În cei aproape 10 ani cât a jucat în cadrul grupării alb – albastre a evoluat 4 ani în Divizia A şi 5 ani în Divizia B. Timp de şase ani a purtat banderola de căpitan.

„Mai furam şi noi...“

Îşi aduce aminte că meciurile se jucau numai cu stadioanele pline, indiferent dacă Farul Constanţa juca cu o echipă mare din Bucureşti sau cu una din judeţ. Ce nu s-a schimbat? Certurile inevitabile cu cavalerii fluierului. Arbitrii? „Era mai rău ca acum. Furau ei, mai furam şi noi când puteam... În fotbal dacă spui că eşti doar defavorizat spui o mare minciună“, spune fostul sportiv.

Citeşte în ce beneficii îi aducea meserie pe care şi-a ales-o!

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite