Constanta: Fundația Dinu Patriciu i-a premiat pe cei mai buni din educație

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Fundația Dinu Patriciu i-a premiat pe cei mai buni din educație
Constanta: Fundația Dinu Patriciu i-a premiat pe cei mai buni din educație

Susținută de Fundația Dinu Patriciu, facultatea de matematică şi informatică din Universitatea Ovidius Constanţa a câștigat  locul II în cadrul Galei Premiilor în Educaţie 2009 la secţiunea "Facultatea anului" din categoria "Învăţământ Universitar".

La prima ediție a Galei Premiilor în Educaţie s-au înscris elevi, studenţi, profesori, ONG-uri şi instituţii de învăţământ de stat şi private. În urma unui proces de jurizare care s-a desfăşurat pe parcursul a trei săptămâni, Juriul a desemnat finaliştii ediţiei din acest an. Finaliştii au susţinut un interviu pe data de 24 octombrie,  în urma căruia au fost desemnați câştigătorii. Aceştia au primit premii în valoare totală de 200.000 de euro.

Proiecte recunoscute internațional

Proiectul Catedrei de Informatică de la Ovidius, numit Virtual România, este realizat în cooperare cu parteneri din ţară şi străinătate, cu muzee, firme şi reţele de realitate virtuală. Proiectul „MATAG“ aparține Catedrei de Matematică şi este un  demers interdisciplinar, de cooperare în cercetare, desfăşurat în colaborare cu Institutul de Matematică al Academiei Române, cu cercetători individuali din SUA, Japonia, Germania, Grecia și Italia.

Laboratory School este un proiect realizat împreună cu University of Northern Iowa, Cedar Falls şi University of Nevada, LasVegas, cu privire la modernizarea tehnicilor de predare în învăţământul preuniversitar matematic şi a fost concretizat prin înfiinţarea unui program masteral de Matematică Didactică, a unei şcoli de aplicaţie şi a unor programe de perfecţionare.

„Cuvântul care ne definește este ATITUDINE“

„Mulţumim Fundatiei Dinu Patriciu pentru initiativa de a premia excelenţa in educaţie, mulţumim că ne-a arătat locul nostru actual şi, vrem pe această cale să asigurăm că vom continua să ne perfecţionam în beneficiul invăţământului din ţara noastră. Cuvântul care defineşte colectivul nostru este "ATITUDINE", iar visurile studenţilor noştri sunt misiunea noastră!“, a declarat decanul facultăţii de matematică și informatică, Prof.univ.dr.Wladimir-Georges Boskoff.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite