Pasaje pietonale în staţiunea Mamaia. Zona Peninsulară intră de asemenea în reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a dat astăzi avizul de legalitate pentru hotărârile Consiliului Local Constanţa care vizează restaurarea și reamenajarea integrată a zonei istorice, Promenadă Turistică Mamaia și, respectiv, îmbunătățirea accesului în Stațiunea Mamaia. 

Potrivit prefectului, aceste hotărâri, analizate în regim de urgență, vizează proiecte cu finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, ce au ca scop reabilitarea și creșterea atractivității turistice a Zonei Peninsulare și a municipiului Constanța. „Se are în vedere reabilitarea infrastructurii sociale prin îmbunătățirea condițiilor de funcționare în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Constanța și prin extinderea clădirii căminului“, a declarat prefectul.

Un alt punct al hotărârilor vizează reabilitarea și creșterea atractivității turistice a stațiunii Mamaia, precum și îmbunătățirea infrastructurii publice urbane prin realizarea unor traversări pietonale a Bulevardului Mamaia pe pasaje pietonale denivelate, dirijarea circulației pietonale spre acestea și reducerea pe cât posibil a trecerilor pietonale la nivel peste Bulevardul Mamaia.

De asemenea, este vizat şi Parcul Arheologic pentru reamenajare. În zona Bulevardul Marinarilor - Poarta II se are în proiect realizarea unei parcări multietajate.

Potrivit hotărârilor Consiliului Local, restaurarea şi reamenajarea integratǎ a zonei istorice Piaţa Ovidiu cuprinde următoarele obiective: Piaţa Ovidiu, străzile Vasile Canarache şi Marcus Aurelius, scările de acces către Portul Tomis  şi către Strada Termele Romane. De asemenea, se are în vedere dotarea cu mobilier urban, lucrări de reabilitare a canalizării pluviale, a instalaţiilor electrice şi a spaţiilor verzi - taluze.

„Îmi doresc și eu, ca orice constănțean, să văd cât mai curând implementate toate aceste proiecte, după cum îmi doresc ca municipalitatea să fie mult mai activă în atragerea de fonduri europene, căci există suficiente oportunități în acest sens”, a explicat Claudiu-Iorga Palaz.

Programul Operațional Regional 2007 - 2013 (REGIO) este unul dintre programele operaționale românești agreate cu Uniunea Europeană și un instrument important pentru implementarea strategiei naționale și a politicilor de dezvoltare regională.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite