Constanta: Update/Scafandrii au etanşat găurile din epava Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Update/Scafandrii au etanşat găurile din epava Paris
Constanta: Update/Scafandrii au etanşat găurile din epava Paris

Echipele de intervenţie au cârpit nava pentru a opri scurgerile pentru următoarele săptămâni până când se va găsi cea mai bună soluţie de scoatere a celor peste 200 de tone de păcură din tancurile navei. Citeşte şi: Constanta: Scafandrii intervin din nou la epava Paris după ce, peste noapte, a fost furtună pe mare Constanţa: Scafandrii au găsit spărtura din epavă de unde se scurge păcura Constanţa: EXCLUSIV / Scafand

În această dimineaţă, navele Topaz şi Opal de la Agenţia Română de Salvare Vieţi Omeneşti pe Mare (ARSVOM) au ieşit din nou pe mare. Cu o zi în urmă scafandrii au lucrat la astuparea găurilor pe unde se scurge păcura din epava Paris scufundată în zona digului de nord a Portului Constanţa.

„Am etanşat toate găurile, una avea trei metri, o alta un metru şi am mai găsit patru mai mici“, a declarat Dorel Onaca. Ca să obtureze fisurile din corpul navei care s-a erodat în ultimii aproape 15 ani de când nava se află scufundată, scafandrii au folosit soluţii speciale reziste în apă. 

Autorităţile constănţene se întâlnesc, mâine, la Prefectura Constanţa în Comandamentul Operaţional de Depoluare Marină pentru a stabili cum se poate interveni la scoaterea păcurii din tancurile navei.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară de mâine!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite