Părintele Papacioc va fi înhumat joi. Mii de oameni sunt aşteptaţi la înmormântarea din Techirghiol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Patriarhiei Române a decis ca slujba de înhumare a părintelui Papacioc să fie oficiată joi, la ora 13.00. Părintele este depus în demisolul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon şi Prooroc Moise“. Credincioşii sunt aşteptaţi să-şi rămas bun de la cel care a fost numit „Patriarhul oamenilor  simpli“.

Părintele era, din anul 1976 duhovnicul mânăstirii „Sfânta Maria” din Techirghiol, unde a primit, cu bucurie, pe orice credincios care a bătut la ușa chiliei sale, având pentru fiecare um cuvânt de mângâiere.

Preşedintele Traian Băsescu s-a recules la sicriul părintelui Papacioc

Părintele s-a stins sub ochii măicuţelor care îl îngrijeau. „Nu a spus nimic. S-a stins frumos, s-a mutat la Domnul pe care l-a slujit toată viaţa“, a spus părintele Viorel Daniel Pasmangiu, parohul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon şi Sfântul Prooroc Moise“ din Techirghiol.

A murit părintele Arsenie Papacioc, „Patriarhul oamenilor simpli"

După ce a trecut la cele veşnice, duhovnicul a fost îmbălsămat cu ulei sfinţit, înveşmântat conform ritului monahal, iar Înalt Presfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat o slujbă de pomenire.

Credincioşii se pot duce să-şi ia un ultim rămas bun de la cel care a fost numit patriarhul oamenilor simpli, la biserica „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon şi Sfântul Prooroc Moise“, din cadrul mânăstirii „Sfânta Maria“.

„Patriarhul oamenilor simpli" s-a născut în Bărăgan

Înmormântarea va avea loc joi, la ora 13.00 şi va fi oficiată de IPS Teofan, mitropolitul Moldovei. „Va fi înhumat în curtea mânăstirii Techirghiol, într-un loc pe care şi l-a ales în urmă cu un an“, a spus părintele Pasmangiu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite