Parcare Verde lângă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, a fost semnat la Constanţa unul dintre cele 38 de contracte incluse în Planul Integrat de Dezvoltare (PID) al municipiului Constanţa şi depuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional.

Este vorba despre proiectul Parcare verde, ce presupune construirea unei parcări supraetajate în zona Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru îmbunătăţirea accesului populaţiei la serviciile publice de sănătate. Capacitatea parcării va fi de 265 de locuri.
Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 17 luni, este de 16.899.170,86 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 13.395.846,40 de lei.
Proiecte în curs
Planul Integrat de Dezvoltare al Constanţei îşi propune să facă din vechea cetate a Tomisului un centru multifuncţional competitiv al României şi principalul polarizator economic în regiunea Mării Negre. Astfel, au fost propuse spre finanţare, prin Axa 1 a Programului Operaţional Regional, 38 de proiecte, dintre care 22 de reabilitare şi dezvoltare a infrastructurii urbane, 3 proiecte de dezvoltare durabilă a mediului de afaceri şi 13 proiecte care au drept obiectiv reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii sociale.

Municipiul Constanţa a fost desemnat pol de creştere prin HG nr.1149/2008 privind modificarea şi completarea HG nr.998/2008. Astfel, el a primit ca alocare, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa 1, domeniul major de intervenţie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbană, sub-domeniul: Poli de Creştere, suma de 90,32 milioane de euro.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite