Constanţa: Gabriel Paraschiv face artă pe piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Gabriel Paraschiv face artă pe piele
Constanţa: Gabriel Paraschiv face artă pe piele

Este de profesie mecanic motoare termice, dar pasiunea pentru desen l-a îndrumat spre imprimeurile permanente pe epidermă. Urmând cursurile Liceului Navrom din Constanţa, meseria pe care ar fi trebuit să o practice este cea de mecanic motoare termice. I-a plăcut însă să deseneze.

„Desenam pe orice: pe foi, în timpul orelor de curs, pe asfalt şi pe orice suprafaţă care suporta un desen. Paradoxal, dar la orele de desen aveam numai note mici pentru că nu puteam să realizez ceva după o temă dată. Cel puţin la desenul tehnic nu mă pricepeam deloc“, îşi aminteşte Gabriel Paraschiv.

Odată terminată şcoala profesională, a descoperit că tatuajul poate fi considerat o artă, care se îmbină perfect cu pictura. A avut şi ochi pentru a realiza astfel de desene pe piele, iar din 1998 s-a apucat să îşi pună în practică cele câteva cunoştinţe acumulate. Realiza şabloane pe piele de vită pentru un prieten, care apoi le definitiva. I-a plăcut acest domeniu şi l-a aprofundat în Cipru, cu un mare maestru al stilului, Şandor Niri. Tot maestrul i-a făcut lui Gabriel un prim tatuaj pe braţ. La acea vreme, în România nu exista o şcoală de tatuaj. Astăzi sunt astfel de şcoli la Reghin şi Târgu Mureş. Niciodată nu şi-a făcut singur un tatuaj, dar nu ştie să explice de ce. Are un ochi format însă pentru cei care îi calcă pragul.

Cel mai mare tatuaj l-a făcut unei femei

Atât bărbaţii, cât şi femeile sunt amatori de tatuaje, spune Gabriel. Sexul frumos apelează la desenele pe piele în pragul sezonului estival, când lasă la vedere o suprafaţă cât mai mare de piele. În funcţie de constituţia fiecărei persoane şi de locul unde vrea să îl facă, Gabriel poate da o sugestie. De exemplu, cel mai mare tatuaj pe care l-a făcut până acum a fost pe spatele unei fete şi la care încă mai lucrează. „Desenul reprezintă o pasăre Phoenix şi lucrez la el de mai bine de două luni. Mai am puţin şi îl termin“, spune Gabriel. Este însă un desen complex, cu foarte multe detalii, iar timpul îndelungat până la finalizare este influenţat şi de faptul că zonele proaspăt tatuate trebuie să se vindece.

Trei tatuaje

Pentru o persoană care realizează desene complexe şi piercinguri, Gabriel nu are prea multe tatuaje sau podoabe pe propriul corp. Cel puţin nu la vedere. Are doar trei tatuaje: câte unul pe fiecare braţ, unul pe piciorul drept şi niciun piercing.

Îi place pictura

În afară de şabloanele şi desenele cerute de clienţi, Gabriel se refugiază în desen. În atelierul său tronează un portret al îndrăgitului interpret de Jazz, Ray Charles, realizat chiar de el - o lucrare reuşită cu care se mândreşte.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite