Pană de curent în stațiunea Mamaia; turiștii nervoși cer socoteală patronilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe hoteluri din stațiunea Mamaia au rămas fără curent electric, înteruperile fiind numeroase pe tot parcursul zilei. Hotelierii acuză Enel Distribuție Dobrogea că nu a modernizat rețeau, în timp ce societatea spune că patronii au supraîncărcat posturile de transformare.

„În hoteluri este o adevărată orgă de lumini. Avem generatoare, însă acestea nu pot funcționa non stop. Sunt 34.000 de turiști în stațiunea Mamaia, deja am primit reclamații la recepții și ne-au amenințat că ne dau în judecată, deoarece rămân fără curent electric în camere“, a declarat Nicolae Bucovală, președintele Asociației Patronale Mamaia.

„Aseară, s-a oprit din nou curentul, turiștii au ieșit pe aleile dintre hoteluri deoarece nu aveau ce face în camere. Problemele sunt vechi, iar Enel nu a luat măsuri nici până în prezent, deși am făcut nenumărate reclamații“, completează acesta.

Probleme în special în weekend

La rândul său, George Guci, care administrează două hoteluri din Mamaia a declarat că în cursul zilei de ieri curentul electic s-a oprit de două ori la Hotelul Dorna și de trei ori la Modern.

„Au existat probleme de acest gen și verile trecute, în special în weekend, când numărul turiștilor creștea. Însă, acum au devenit o obșnuință. Turiștii ne acuză că ne batem joc de vacanța lor. Este adevărat că sunt mult mai multe aparate electrice în funcțiune, din cauza căldurii, însă este treaba Enelului să modernizeze rețeau, atâta timp cât noi plătim pentru serviciile lor“, a spus George Guci.

Branșamente ilegale

Alina Pascu, responsabil comunicate Enel, a declarat că problemele din stațiunea Mamaia țin și de capacitatea rețelei. „În contractul de racordare, agenții economici au cerut o putere mai mică de distribuție pentru a nu plăti mult. Se supraîncarcă rețeaua, dar spre deosebite de anul trecut, nu există opriri colective, ci doar individuale“, a declarat aceasta.

„Enel a modernizat până în prezent peste 70% din rețeaua electrică din Mamaia. Frecventele întreruperi în alimentarea cu energie electrică înregistrate în stațiunea Mamaia au ca o altă cauză importantă intervențiile neautorizate asupra grupurilor de măsură, ce duc la fraudarea consumului de energie electrică. De asemenea, s-a constatat că există branșamente ilegale“, a completat aceasta. 

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite