Pacienţii cu hepatită din Constanţa au primit tratament după un an şi jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 150 de pacienţi constănţeni cu hepatită care se aflau pe listele de aşteptare încă din octombrie 2009 au primit luna aceasta tratament gratuit din partea Casei Naţionale de Asigurari de Sanătate.

Prezent la Constaţa, doctorul Lucian Negreanu, preşedintele Comisiei de Aprobare a Terapiei Antivirale din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi medic gastroenterolog la Spitalul Universitar din Bucuresti susţine că bugetul pentru tratamentele pacienţilor cu hepatită a scăzut anul acesta cu 30 de procente. „Vrem să tratăm totuşi cu 30% mai mulţi pacienţi şi până acum am reuşit să probăm peste 3.000 de dosare", a spus Lucian Negreanu.

Preşedintele Comisiei de Aprobare a Terapiei Antivirale din cadrul CNAS a spus că la nivelul judeţului Constanţa au fost probleme cu dosarele, însă îi asigură pe pacienţi că vor avea mai puţin timp de aşteptat de acum încolo. „La nivelul Ministerului Sănătăţii sunt în curs de a fi aprobate trei medicamente pentru această patologie. Două medicamente sunt pentru virusul hepatic C şi unul pentru virusul hepatic B. Ele sunt în curs de avizare", a dat asigurări Negreanu.

150 de pacienţi au primit luna aceasta tratament

La conferinţa de presă organizată astăzi de Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România în Mamaia a fost prezent şi profesorul conferenţiar doctor Eugen Dumitru, medic la Clinica de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa: „Din punct de vedere medical, evoluţia bolii este lentă, însă pentru pacient este greu de suportat din punct de vedere psihologic răspunsul negativ venit din partea CNAS, care îi anunţă că dosarul nu a fost încă aprobat". Eugen Dumitru a mai spus că luna aceasta au fost aprobate dosarele pacienţilor care le-au depus în luna octombrie 2009.

Citiţi mai multe în de mâine!

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite