PUZ-ul staţiunii Mamaia „desfiinţat“ la prima instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Situaţia construcţiilor din Mamaia va fi decisă de judecători
Situaţia construcţiilor din Mamaia va fi decisă de judecători

Tribunalul Constanţa a decis anularea hotărârii Consiliului Local Constanţa prin care a fost aprobat planul urbanistic zonal al staţiunii Mamaia. Dacă setinţa va fi menţinută de Curtea de Apel Constanţa, toţi cei care au construit, din 2009 şi până în prezent, riscă să fie sancţionaţi şi să li se demoleze amenajările.

Staţiunea Mamaia ar putea rămâne fără planul, urbanistic zonal, ceea ce ar da peste cap toate avizele şi ar modifica situaţia tuturor construcţiilor ridicate aici, din 2009 şi până în prezent. Hotărârea numărul 302/2009 prin care a fost aprobat PUZ-ul a fost atacată în instaţă de şeful Inspectoratului Teritorial în Construcţii, Gigi Chiru. Tribunalul a dat o primă sentinţă: aceea de a anula HCML. Decizia instanţei nu este însă definitivă.

„Se va merge la Curtea de Apel Constanţa, a fost doar prima instanţă. Asta e. Va fi şi în Mamaia aşa cum e în toată România, adică nu se va mai construi nimic“, a spus primarul Radu Ştefan Mazăre cu privire la decizia magistraţilor.

„Cei care au construit şi construiesc în continuare riscă să fie sancţionaţi, dacă sentinţa va rămâne definitivă. Primăria are dreptul să elibereze autorizaţii de construcţie în continuare însă le-am recomandat să nu o mai facă. Primarul va purta o mare responsabilitate pentru ceea ce urmează să se întâmple“, a afirmat Gigi Chiru.

PUZ-ul a fost atacat în instanţă din cauză că la aprobarea sa nu au existat o serie de documentaţii: procesul verbal privind delimitarea zonei costiere şi avizele ministerelor Apărării Naţionale, Administraţiei şi Internelor, Turismului şi cel al Serviciului Român de Informaţii

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite