Un profesor constănțean, în Consiliul Național pentru finanțarea universităților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decanul Facultății de Fizică  a Universității Ovidius, prof. univ. dr. Mihai Gîrţu, este membru al Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior. Universitatea constănțeană va  avea parte de mai multă vizibilitate pe plan național.

Decanul Facultăţii de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului a  Universităţii Ovidius a fost numit de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului membru al Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior.

Profesorul privește acest lucru ca pe „o recunoaștere, o apreciere“, în timp ce pentru învățământul superior constănțean, prezența sa în acest Consiliu va face ca „vocea Universității Ovidius să fie auzită la nivel național“, a spus prof. Gîrțu. 

Șanse mari pentru universități mici

Mai exact, Consiliul pune la punct metodele de distribuire a fondurilor publice către universitățile de stat din România și decide criteriile care stau la baza finanțării lor. „Finanțarea învățământului superior e în  schimbare, se va face după modele noi, în funcție de valoare, și pentru acest lucru va conta și opinia noastră. Criteriile vor fi decise de acest consiliu și e important să fim și noi membri“, a spus prof. Gîrțu. „Este evidentă tendința de a aloca mai mulți bani universităților cu tradiție, iar faptul că sunt acolo este o garanție a faptului că universitățile mici nu vor fi neglijate“, arată prof. Mihai Gîrțu.

Posibil candidat la funcția de rector 


Decanul Facultății de Fizică este, totodată, unul dintre candidații pentru funcția de rector al Universității Ovidius. „Mă gândesc serios la acest lucru. Va avea loc un referendum pentru a se decide cum va fi desemnat rectorul, apoi se va pune problema eventualilor participanți“, precizează decanul Mihai Gîrțu.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite