Omul de afaceri italian Vincentelli nu are voie să părăsească localitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Tribunalului Constanţa au decis ieri ca Roberto Vincentelli, omul de afaceri italian reuţinut vineri sub învinuirea de fapte de corupţie, să fie lăsat în libertate cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Conform procedurii, reprezentantul Ecological Center va trebui să îşi predea paşaportul ca să nu mai poată pleca din ţară şi să treacă periodic pe la Poliţie  ca să demonstreze că nu a plecat. De asemenea Vincentelli va trebui să ceară permisiunea instanţei dacă vrea să plece în vacanţă şi să o obţină prin hotărâre judecătorească.

Omul de afaceri italian este învinuit de faptul că la data de 18 noiembrie 2010 a oferit 4.500 euro/ lunar mită actualului primar Nicolae Matei, prin intermediul unei firme străine, pentru ca acesta să elibereze ilegal autorizaţia de construcţie.

Soţia italianului, spun oamenii legii, a dus autorităţilor certificate de urbanism ce cuprindeau menţiuni nereale, aşa încât pe baza unor documente false au obţinut acordul de mediu nr. 3/2008 şi mai multe sentinţe judecătoreşti favorabile, magistratul fiind indus în eroare.

Conform proiectului, depozitul urmează să fie amplasat pe 30 de hectare. Aici ar urma să fie depozitate 6 milioane de tone de deşeuri: sodă caustică, cianuri, deşeuri din industria petrolieră, mercur. Construcţia ar urma să se ridice pe o înălţime de 95 de metri.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite